Pärnu vabatahtlikud merepäästjad saavad Saksamaalt uue päästelaeva (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Merepäästelaev Walter Merz
Merepäästelaev Walter Merz Foto: Ekraanipilt rakendusest fleetmon

Pärnu Lahe merepääste selts saab Saksamaalt endale uue päästelaeva. Ligi 9 meetri pikkune spetsiaalselt merepäästetöödeks ehitatud laev Walter Merz asub Eesti poole teele aprillis. 

Saksamaa merepäästeühingu DGzRS Schleswigi osakond sai kätte uue SRB-82 tüüpi päästepaadi ning 28 aastat päästetööd teinud Walter Merz jäi üle. Saksa päästjad otsustasid kinkida paadi Eesti merepäästevõimekuse parandamiseks Pärnu vabatahtlikele merepäästjatele. Pärnu Lahe merepääste seltsi juhatuse liige Norman Talson ütles, et esimesed kontaktid sakslastega olid tal eelmisel kevadel.

«Kõigepealt küsisime Schleswigi ühingult, ega neil pole mõnda päästelaeva soodsalt müügiks pakkuda. Kui selgus, et neil on uus alus tellitud, otsustasid nad eelmise meile hoopis kinkida,» selgitas Talson. Laevale saab järele minna nelja nädala pärast, sest sakslased tahavad alusele enne eestlastele loovutamist teha veel ka ülevaatuse ja hoolduse. Pärnakatele üle andmiseks tuuakse päästelaev Schleswigist Poola piiri äärde, et teekond uude kodusadamasse oleks lühem.

«Sõltub muidugi Covid-olukorrast, aga aprilli jooksul tahaks laeva ära tuua. Pärnu Sadam on lubanud aidata katta ülesõidu kulud,» rääkis Talson.

Päästelaev Walter Merz on üks kaheksateistkümnest SRB-8,5 tüüpi Saksamaal ehitatud päästelaevast. Aluse pikkus on ligi üheksa meetrit, laius kolm meetrit ning süvis alla meetri. Minimaalne meeskond on kaks inimest. Spetsiaalselt merepäästetöödeks projekteeritud ja ehitatud laev on 28 aastat vana, laeva liigutab 220-hobujõuline diiselmootor ning ta maksimumkiirus on 18 sõlme. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles