Eesti Raudtee kuulutas välja Haapsalu raudtee kolmanda projekteerimishanke

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Praegu lõppeb eletrirongi teekond veel Turbas.
Praegu lõppeb eletrirongi teekond veel Turbas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Raudtee kuulutas välja Saunja-Risti raudteelõigu projekteerimistööde hanke, projekteeritava raudteelõigu pikkuseks on ligikaudu 22 km.

Eesti Raudtee sõnul on nende selle aasta eesmärgiks välja kuulutada kõik projekteerimishanked Haapsalu (Rohuküla) raudtee taastamiseks. Lisaks käimasolevatele Turba-Ellamaa ja Risti-Ellamaa raudteelõigu projekteerimistele, kuulutas ettevõte täna välja juba kolmanda Haapsalu raudtee projekteerimishanke ‒ Saunja-Risti raudteelõigul. Pakkumisi antud hankele oodatakse kuni 23. aprillini.

«Saunja-Risti vahelise projekteeritava raudteelõigu pikkuseks on ligikaudu 22 km. Raudteelõigu projekteerimistööd hõlmavad muldkeha, rööbastee, ülesõitude ja -käikude, parkla, piirdeaedade ja ooteplatvormide projekteerimist. Samuti tuleb rekonstrueerida ka raudteelõigule jäävad truubid ja sillad,» kommenteeris Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Projekteerimistöödega soovitakse eduka hankemenetluse ja lepingu sõlmimise järgselt alustada teise kvartali jooksul.

Pärast tänast teadet on Haapsalu raudtee taastamiseks ette nähtud veel projekteerimishanket: Lääne-Nigula valla piir - Haapsalu ja Haapsalu - Rohuküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles