GALERII Koroonaviirus ei loe: Old Estonia restoran avas suveterrassi (10)

Postimees
Copy

Kuigi alates 11. märtsist on keelatud toitlustusettevõttel kohapeal söömine-joomine ning ka väliterrassidel teenuse osutamine, siis Tallinna vanalinna restoran avas täna oma väliterrassi. 

Alates 11. märtsist on keelatud toitlustusettevõtte  müügi- või teenindussaalis kohapeal söömine-joomine. Lubatud on vaid toidu kaasamüük. Toidu kaasamüümisel tuleb jälgida, et ruumi täitumus ei ületaks 25 protsenti, kehtib maskikandmise kohustus ja järgida tuleb 2+2-reeglit. Väliterrassidel teenuse osutamine ei ole lubatud.

Piirang kehtib ka toitlustusele hotellides ja muudes majutusettevõtes. Klientidele tohib toitu kaasa müüa või pakkuda toitlustust näiteks toateeninduse kaudu.

Terviseamet selgitas üle, et valitsuse poolt kehtestatud korralduses on erandid välja toodud ja neist kõrvale kalduda ei tohi. «Väliterrassidel teenuse osutamine on keelatud. Terviseamet paneb kõigile südamele, et valitsuse poolt kehtestatud reeglid ei ole mõeldud ühegi valdkonna kiusamiseks, vaid eesmärk on pidurdada viiruse levikut,» selgitas Postimehele pressinõunik Kirsi Pruudel. 

«Terviseamet hindab iga võimalikku rikkumist eraldiseisvalt ning kui on toimunud rikkumine, võib terviseamet alustada menetlust,» lisas Pruudel. Postimehel ei õnnestunud, vaatamata korduvatele katsetele, restorani esindajalt telefoni teel kommentaari saada.

22. märtsil kirjutas ERR, toidukohad näevad kevade saabudes õlekõrt avatud terrassides. Eesti hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimehe Ain Käpa sõnul võiks kevade saabudes ning koroonaviirusega nakatumiste vähenedes esimese asjana avada restoranide ning kohvikute terrassid, kus inimesed saaksid vabas õhus istuda. Käpp lausus, et selline otsus oleks loogiline, kuna vabas õhus ei levi koroonaviirus niivõrd tugevalt ning söögi- ning joogikohtadele oleks juba see parem lahendus kui kaasamüük. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles