Tallinna linnajuhid jäävad palgatõusuta: kahe aastaga on Kõlvart jäänud ilma 586 eurost kuus

PM Majandus
Copy
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsuse liikmed otsustasid koroonaepideemia mõjust tingitud majanduslikku olukorda arvestades loobuda teist aastat järjest linnavalitsuse liikmete palkade indekseerimisest.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul loobusid linnajuhid juba eelmisel aastal palgatõusust ja ka tänavu ei rakendata linnavalitsuse liikmete töötasu määrade indekseerimist «Kui eelmisel aastal oleks indeksimäär seoses 2019. aasta majanduskasvuga olnud üsna märkimisväärne, siis tänavu on see väiksem».  ja kuigi koroonaepideemiaga seoses on kõikidel kolleegidel töökoormus kasvanud, ei peeta praeguses majandusolukorras, kus paljudel inimestel on sissetulekud vähenenud või pereliikmetest töö kaotanud, linnajuhtide palgakasvu õiglaseks. 

Ühtekokku oleks kahe aasta lõikes ehk 2020. ja 2021. aasta peale kokku kasvanud linnapea töötasu 586 eurot kuus ja abilinnapeadel 499 eurot kuus.

«Vaatamata linnajuhtide palgatõusust loobumisele, ei ole me aga loobunud palgatõusust teiste oluliste valdkondade töötajatele,» märkis Kõlvart.

Viimsel kolmel aastal ehk 2019–2021 on linn tõstnud palku nii sotsiaalhoolekande-, haridus- , kultuuri- kui ka noorsootöötajatel, milleks oli linnaeelarves ette nähtud ligi 14 miljonit eurot.

Tallinna linnajuhtide töötasu määr indekseeritakse iga kalendriaasta 1. aprilliks indeksiga vastavalt kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seadusele. Kõrgemate riigiteenijate palgamäära indeksi väärtus sõltub 20 protsenti tarbijahinnaindeksi eelmise aasta kasvust ja 80 protsenti sotsiaalmaksu pensionikindlustuse osa laekumise aastasest kasvust. Indekseerimine puudutab Tallinna Linnavolikogu esimehele ja aseesimehele ning Tallinna Linnavalitsuse liikmetele makstava töötasu või hüvitise suurust.

Vastavalt Tallinna Linnavolikogu 26. märtsi 2020 määrusele peatati linnavolikogu esimehe, aseesimehe ning linnavalitsuse liikmete töötasu määra indekseerimise rakendamine kuni uue sellekohase otsuseni.

Veel enne koroonakriisi, 2019. aastal loobusid Tallinna linnajuhid ka linna äriühingute ja sihtaustuste nõukogude liikmetasudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles