Minecrafti abil loodetakse Eestisse insenere juurde saada

maaelu.postimees.ee
Copy
Minecrafti mängiv laps.
Minecrafti mängiv laps. Foto: STAFF/REUTERS

Seoses riigis kehtiva olukorraga korraldab Eesti Teadushuvihariduse Liit aprillis noortele suunatud õpilasvõistluse projekti "Tööstusplokk 2021: Minecrafti eri". Koos Eesti Masinatööstuse Liiduga loodetakse nii tekitada noortes huvi inseneriteaduste vastu.

Õpilasvõistluse eesmärgiks tutvustada noortele Eesti masinatööstusi ja tehaseid, lisaks pakkuda vaheldust koolitööle.

Võisteldakse Minecrafti keskkonnas nii riiklikult tuntud kui ka kohalike masinatööstuste ja tehaste ehitiste virtuaalsete mudelite loomises. Osaleda saab kuni kolmeliikmelistes võistkondades. Planeeritud osalejate arv kuni 2000, mida saab vajadusel muuta.

 Noorele on vaja muud tegevust lisaks koolitööle ning soovime panna neid proovile loovtegevuses kui ka tehnikamaailmas. 

“Võistlus toimub teist korda ning kehtivate piirangute tõttu on praegu vaja hoida noorte vaim värske ja terve. Noorele on vaja muud tegevust lisaks koolitööle ning soovime panna neid proovile loovtegevuses kui ka tehnikamaailmas. Tegevus annab võimaluse ka lihtsalt mängida ja omavahel suhelda,” sõnas Eesti Teadushuvihariduse Liidu juhatuse liige ja ürituse projektijuht Rasmus Kits.

Ta sõnas, et masinatööstuse liidu eesmärk on panna noori nägema tööstuse hingeelu ning sellega lähemalt tuttavaks saada. “On juba pikalt teada murekoht, kus valdkonnas on terav puudus inseneridest ja selle võistlusega loodame noori rohkem innustada ja inseneeriavaldkonna peale mõtlema panna ja tegutsema suunata," selgitas Kits.

VÕISTLUS

  • Võistlus kestab kaks nädalat, 12.– 25.04.2021.
  • Parimad tööd selguvad maikuu keskel ning neid hindab kuueliikmeline spetsialistidest ja Minecrafti keskkonda hästi tundev komisjon.
  • Võistlustöid hinnatakse neljas vanusekategoorias: 7– 10aastased, 11– 13-aastased, 14– 16aastased ning 17– 19aastased.
  • Hinnatakse nelja hindamiskriteeriumi alusel: tehniline täpsus ja erilisus, ehitise tehniline teostus ja detailsus, ehitise mõõtkava sobivus Minecrafti maailmaga ning loomingulisus ja teemakohasus.
  • Registreerimine ja lisainfo: teadushuvi.ee/minecraft

Eesti Masinatööstuse Liit on suurima liikmeskonnaga tööstuse erialaliit, kuhu kuulub 135 liikmesorganisatsiooni, sel aastal tähistab liit 85. aastapäeva. Masina- ja metallitööstuses tegutseb 2200 ettevõtet ja see annab tööd 35 000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles