Elektrilevi küsib fiktiivsete liitumisbroneeringute vältimiseks täiendavaid dokumente

PM Majandus
Copy
Päikesepark.
Päikesepark. Foto: Marko Saarm / Sakala

Elektrilevi on saanud tänavu kaks korda rohkem taotlusi elektrivõrguga liitumiseks, mida on tarvis uute taastuvenergia võimsuste turule toomiseks. Elektrilevi aga kahtlustab, et osad liitumise broneeringud on fiktiivseid ning hakkab seepärast suurematelt liitujatelt täiendavaid dokumente küsima, edastab ERR Uudised. 

Riik korraldab tänavu roheelektri vähempakkumise, millega tuuakse elektriturule 4,52 gigavatt-tunni ulatuses roheelektrit, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Juulis oodatakse avaldusi väiketootjatelt, kes ehitaksid uusi päikeseparke või tuulikuid võimsusega kuni üks megavatt. Oksjonilt saadavat toetust maksab riik roheenergia tootmisüksusele 12 aastat.

Oksjonil osalejal peab olema ka elektrivõrguga liitumise pakkumine. Kui eelmisel aastal esitati Elektrilevile liitumistaotlusi 1,8 gigavati tootmisvõimsuse ehitamiseks, siis praeguseks on Elektrilevil taotlusi 3,5 gigavati jagu.

Taotluse esitamisel broneerib Elektrilevi liitumisvõimsuse mahu ja samale mahule teist taotlust esitada ei saa. Liitumise menetlemine võtab paar aastat aega, teised taotlused ootavad oma järjekorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles