Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Uurimise alla sattunud Erial müüb kinnisvara ja koondab töötajaid (1)

Copy
ERIAL
ERIAL Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hoiu-laenuühistu Erial on asunud kulude kokkuhoiuks ja pooleliolevate ehitusprojektide lõpetamiseks müüma ettevõttele kuuluvat kinnisvara ning vähendama töötajate arvu.

Erial müüs eelmisel nädalal eramu Haabneemes Rebase teel, millest saadav 400 000 eurot läheb ettevõtte saneerimisnõustaja soovitusel täismahus kinnisvaraobjektide lõpetamisele, teatas hoiu-laenuühistu.

Kulude kokkuhoiu nimel sulgeb Erial esmaspäevast mõlemad kontorid Tallinnas, lõpetab aprillist senised teenindus- ja kontoripindade rendilepingud Tornimäel ja Suur-Ameerika tänaval ning vähendab kontoritöötajate arvu miinimumini.

«Müüsime kuu aja sees juba teise eramu. Kui eelmise maja müügist läks 200 000 Viimsi Laiaküla ühe nelja boksiga ridamaja lõpetamisele, siis praegu on sel objektil ehitustööd kohe-kohe lõppemas ja juba ka mitu tõsist huvilist,» ütles Eriali juhatuse liige Erik Margijev pressiteates.

Tema sõnul on Eriali saneerimisnõustaja Ly Müürsoo soovitanud praegu kuni saneerimiskava vastuvõtmise ja kinnitamiseni aprilli lõpus hoiustajatele väljamakseid mitte teha, vaid kogu tulu kinnisvaraprojektide lõpetamisse suunata. «Uuest müügist laekuvad rahad suuname samuti Laiaküla ridaelamute lõpetamisse,» lisas Margijev.

Erial on veebruaris ja märtsis vähendanud algselt 13-liikmelist kontorimeeskonda järk järgult. Aprilikuust on ettevõttel plaanis jätta tööle neli-viis inimest, neistki pooled poole kohaga. Kahest kontori-ja teeninduspinnast loobumisega hoiab Eriali teatel ettevõte täiendavalt kokku ligikaudu 6000 eurot igakuiselt. «Inimesed, sealhulgas kliendi- ja IT tugi, hakkavad töötama kodukontorist,» märkis Margijev.

Margijevi sõnul võib Eriali saneerimiskava oodata aprilli esimesel nädalal. «Sealt edasi toimub juba hääletamine ja seejärel palume kava ka kohtul kinnitada. Kõik väljamaksed hakkavad edaspidi toimuma rangelt selle kava alusel,» selgitas ta.

Möödunud aasta novembris sai teatavaks, et keskkriminaalpolitsei ja kaitsepolitsei uurivad hoiu-laenuühistuga Erial seotud investeerimiskelmust ja omastamist, misjärel peeti kinni kolm ühistuga seotud inimest. Eriali asutajat Ilja Djagelevi kahtlustatakse ka politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo töötajale altkäemaksu andmises.

Tänavu veebruaris loobus 2018. aastal asutatud Erial finantsteenuste osutamise tegevusloast ning taotles saneerimismenetluse algatamist. Juhatuse liikmed Oleg Laidinen ja kahtlustuse saanud Daniela Dalberg-Djageleva astusid oma ametikohalt tagasi ning juhatusse jäi ainsana Erik Margijev.

Kuna hoiu-laenuühistul peab olema vähemalt kolm juhatuse liiget, saab Erialist tulundusühistu. 

Märksõnad

Tagasi üles