Töötaja tervisekindlustus hüvitab hambaravi, vaktsineerimise ning isegi operatsiooni

Seesam
Copy
Foto: Seesam kindlustus

Maailmas pika ajalooga ja kõrgelt hinnatud, kuid Eestis suhteliselt värske töötaja tervisekindlustus on kiirtee nii ennetava kui ka plaanilise arstiabini, kus hüvitised küündivad sajast eurost tuhandeteni.

Eestis saab tööandja panustada iga töötaja tervisesse 400 eurot aastas ilma täiendava erisoodustusmaksuta. Lisaks spordiklubi kuukaardi soetamisele, füsioterapeudi, tegevusterapeudi, kliinilise logopeedi või kliinilise psühholoogi teenuse kasutamisele saab tööandja selle raha suunata maksuvabalt ka oma töötajate tervisekindlustuse soetamiseks. Seesami tervisekindlustuse tootejuht Marit Raag selgitab, mida täpsemalt tervisekindlustus hüvitab.

Laktoositalumatuse test, psühholoog ja nahaarst tööandja kulul

„Seesami tervisekindlustus koosneb üheteistkümnest erinevast teenusest, milleks on ambulatoorne pere- ja eriarstiabi teenus, haiglaravi, profülaktiline tervisekontroll ja ennetusravi, psühhiaatri- ja psühholoogi teenus, töötervishoiukontroll, taastusravi, hambaravi, sünnitusabi, optikateenus ning vaktsineerimise ja retseptiravimite kulu. Nimetatud teenuste hulgast saab kindlustusvõtja valida ning nendest kujuneb ka kindlustuspakett,“ tutvustab Raag.

Kindlustaja sõnul kasutatakse tervisekindlustust enim hambaravi, taastusravi ning eriarstide vastuvõttudeks. Hambaraviteenuste puhul hüvitab kindlustus olenevalt valitud paketist kuni 400 euro väärtuses kulutused arsti vastuvõtule, stomatoloogilisele ravile, ortodontilisele ravile, uuringutele ning ka näiteks hammaste soodapesule.

Taastusravi alla kuuluvad muuhulgas taastusravi arsti vastuvõtt, füsioteraapia, kiropraktiku teenus, ravimassaaž, elektriravi, tegevusteraapia ja kõneravi. Olenevalt valitud paketist ulatub taastusraviteenuste kindlustussumma samuti 400 euroni.

„Eriarsti vastuvõttudeks saab kindlustatu olenevalt kindlustuspaketist kasutada kuni 4000 eurot. Enim kasutatakse seda võimalust tasulise nahaarsti külastuseks sünnimärkide kontrollimiseks, samuti naistearstil käimiseks,“ tutvustab Raag.

Tervisekindlustusega hüvitatakse ka haiglaraviteenused. Kindlustatu saab kasutada tasulist teenust, kus talle hüvitatakse voodipäeva tasud, palati kulud, uuringud haiglas, kirurgilised operatsioonid ning ka arsti poolt määratud ravimid.

Kõik inimesed, kes on kunagi haiged olnud ja haiglaravi vajanud, teavad, et sellises olukorras pikas järjekorras ootamine tekitab vaid muret ja stressi. Tervisekindlustus võimaldabki inimesel saada tervishoiuteenust kiiremini, kui seda tihti võimaldab Eesti Haigekassa lepingumahust tingitud järjekord.

„Lisaks raviteenustele näeme inimeste suurenenud vajadust ka vaimse tervise teenustele. Paljudele on viimane aasta olnud väga stressirohke ning ka meedias avavad üha rohkem oma avameelseid lugusid läbipõlemisest, ärevusest, stressist ja depressioonist nii tavalised inimesed kui ka tuntud tippjuhid. Ühelt poolt muidugi koroona-aasta mõju, teiselt poolt ka suurem teadlikkus vaimse tervise eest hoolitsemisest on suurendanud viimasel aastal tublisti psühholoogi, psühhoterapeudi ja vaimse tervise õe vastuvõttude arvu, mille kulud hüvitab samuti tervisekindlustus,“ räägib Raag.

Kindlustaja sõnul on ühes inimeste terviseteadlikkusega kasvanud aasta-aastalt ka profülaktiline terviskontroll, mille raames on võimalus ilma meditsiinilise näidustuseta teha erinevaid testimisi ja terviseuuringuid. Tervisekindlustus hüvitab need kuni 300 euro piires.

„Kokkuvõttes on töötajal tervisekindlustusest tervise mõistes rohkem võita kui tööandjal kindlustuse eest maksta tuleb. Seda, milliseks täpselt kujuneb kindlustusmakse inimese kohta, mõjutab teenuste valik, hüvitise ja omavastutuse suurus. Seesami kogemuse põhjal jäävad pakettide maksed töötaja kohta 200-400 euro vahele, aga on ka väiksemaid ja suuremaid kindlustusmakseid,“ toob Raag näiteid.

Enne aga kui tööandjana oma töötajatele tervisekindlustuslepingut hakkad sõlmima, soovitab Seesami esindaja konsulteerida töötajatega ning selgitada välja nende reaalsed ootused tervisepaketi osas.

Rohkem infot töötaja tervisekindlustuse kohta www.seesam.ee.

Copy
Tagasi üles