Päevatoimetaja:
Erkki Erilaid

Tehislihatootmisesse voolab miljardeid ja pakutav kaup läheb aina soodsamaks

Copy
Beyond Meati taimepõhised burgeripihvid müügil New Yorgis.
Beyond Meati taimepõhised burgeripihvid müügil New Yorgis. Foto: ANGELA WEISS/AFP/Scanpix

Alternatiivseid proteiiniallikaid pakkuvad idufirmad püüavad saavutada lihaturust suuremat osa ja kui neisse paigutatav rahahulk mullu mitmekordistus, siis nende toodangu hind tuleb tavapärasele lihale aina lähemale ning võib sellega võrdsustuda kahe-kolme aastaga.

Erinevad laboriliha valmistajad küll kiidavad, kui lähedal nende kauba maitseomadused on tavalihale, kuid valdavalt on tarbimise peamiseks takistuseks olnud hinnavahe.

USA taimepõhiste burgerite valmistaja Impossible Foods teatas veebruaris, et kärbib oma burgeripihvide soovituslikku jaehinda USAs 20 protsenti. Iisraeli idufirma Future Meat Technologies ütles, et suutis valmistada päris kana rakkudest bioreaktoris rinnafileed 7,50 dollariga (6,30 eurot), mis on märkimisväärne edusamm võrreldes laboriliha 300 000 dollarise hinnaga esmaesitlusel 2013. aastal.

Tagasi üles