Mida teha liiklusõnnetuse korral?

Eesti Kindlustusseltside Liit
Copy
Foto: Shutterstock

Liikluskindlustus on kohustuslik vastutuskindlustus. Kui põhjustad liiklusõnnetuse, siis liikluskindlustus hüvitab kannatanule kahju sinu eest. Et kahjude hüvitamiseni aga jõuda, tuleb õnnetus korrektselt vormistada.

Eelmisel aastal registreeriti 27 400 liikluskindlustusjuhtumit. Seda oli pea 16 protsenti vähem kui aastal 2019. Üks liiklusõnnetuste vähenemise põhjus võis olla selles, et sõidukeid ei kasutatud koroonakriisi ajal nii palju ja rohkem oldi kodus.

Kus ja mis laadi õnnetusi kõige sagedamini juhtub, millal tuleb kutsuda politsei ja kuidas vormistada liiklusõnnetust, rääkisid Kuku raadio sisuturundussaates „Kindlustusminutid“ Inges Kindlustuse jurist Elar Tamme ning Eesti Liikluskindlustuse Fondi kahjukäsitluse juht Toomas Pajo.

Vasakult: Inges Kindlustuse jurist Elar Tamme ning Eesti Liikluskindlustuse Fondi kahjukäsitluse juht Toomas Pajo.
Vasakult: Inges Kindlustuse jurist Elar Tamme ning Eesti Liikluskindlustuse Fondi kahjukäsitluse juht Toomas Pajo. Foto: Erakogu

Samuti selgitati riske, kui kiirustatakse sündmuskohalt minema õnnetust korrektselt fikseerimata või mis saab siis, kui sõidetakse näiteks parklas autole otsa, aga omanikku ei leita.

Kuula saadet siit!

Copy
Tagasi üles