Chemi-Pharm laiendab tehast ja hakkab ravimeid tootma

PM Majandus
Copy
Chemi- Pharmi tootmine.
Chemi- Pharmi tootmine. Foto: Kuvatõmmis videost.

Desinfektantide ja kosmeetikatootja Chemi-Pharm laiendab kahe aasta eest Tänassilma tehnopargis valminud tehast ning plaanib siseneda   ravimitööstusesse.

 Tootmis-, äri- ja laopindade juurdeehitus hõlmab 8500 m². Uude tootmishoonesse rajatakse ka kõrgema puhtusetasemega tootmispinnad ehk puhasruumid, mida kasutatakse nii biotehnoloogias, meditsiinis kui teistes õhusaaste suhtes tundlikes valdkondades. Puhasruumi siseneb õhk läbi filtri, mis püüab kinni kogu õhusaaste. Ruumis olevat õhku filtreeritakse pidevalt uuesti, et eemaldada ruumis tekkinud saasteained.

Covid-19 pandeemia on toonud kogu maailmas kaasa kõrgendatud vajaduse nii desinfektsioonivahendite kui ka ravimite järele. Chemi-Pharm muutus koroonakriisi puhkemise järel Eestis kõige olulisemaks haiglate, hooldekodude ja paljude teiste tervishoiuasutuste desinfektsiooni- ja hooldusvahenditega varustajaks.

«Oleme jõudnud praeguses, alles 2019. aastal valminud tehasehoones tegutseda vaevu kaks aastat ja endalegi ootamatult on hoone meile kõrge nõudluse tõttu väikeseks jäänud,» ütleb Chemi-Pharmi tegevjuht Kristo Timberg. «Peame vaatama jälle kaugemale tulevikku ja suurendama oma tootmisvõimekust.»

1997. aastal asutatud Aktsiaselts Chemi-Pharm arendab, valmistab ja turustab desinfektsioonivahendeid, isikliku hügieeni vahendeid, puhastus- ja erihooldustooteid ning luksuskosmeetika sarja D’DIFFERENCE. Chemi-Pharmil on tütarettevõtted Malaisias ja Singapuris, kuid tootmine on koondatud Eestisse ning samuti paikneb siin ettevõtte peakontor.

Chemi-Pharmi tootenimistus on üle saja erineva desinfektsiooni-, puhastus- ja hooldustoote, mis omakorda jagunevad kuueks põhiliseks tootegrupiks: pesemisvahendid, käte- ja nahaantiseptikumid, nahahooldustooted, tooted pindade pesemiseks ja desinfitseerimiseks, tooted instrumentide pesemiseks ja desinfitseerimiseks ning kosmeetikatooted. Tänaseks ekspordib ettevõte oma tooteid 27 riiki ning lisaks meditsiinisektori asutustele kuuluvad klientide hulka ka toiduainetööstused, puhastusteenuseid pakkuvad firmad, lasteasutused ja koolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles