Lood elust enesest: lennukiistmele urineerimine võib maksma minna üüratu summa

PM Majandus
Copy
Lennuk.
Lennuk. Foto: Scanpix/ ZUMAPRESS.com

USA föderaalne lennundusamet on hädas reisijatega, kes ei taha seadusi täita. Viimase kahe nädala jooksul on olnud kolm juhust, kus maskikandmisest keeldumine paisus tõsiseks kokkupõrkeks, kus rikkuja seisab silmitsi karmi kuuekohalise trahviga, kirjutab Forbes.

Maskikandmisest keeldunud 24-aastane Colorado mees tõusis oma kohalt ning urineeris istmele. Nüüd süüdistatakse teda lennumeeskonna korralduste eiramises ning maksimumkaristusena võib talle määrata 20-aastase vanglakaristuse ja 250 000 dollari suuruse trahvi.

Vahejuhtum toimus 9. märtsil Alaska Airlinesi lennul Seattle’ist Denverisse. Pärast lennuki maandumist reisija vahistati.

Kaebuses märgitakse, et reisija üritas magada, kui lennuteenindaja palus tal korduvalt seadust täita ning mask ette panna. Teised reisijad kutsusid teenindaja, kui reisija oma kohale urineerida otsustas.

Teine juhtum leidis aset eelmise aasta 19.oktoobril Delta lennul Miamist Atlantasse, kus reisija enne õhkutõusmist keeldus maski kandmast, lauda eesistuja seljatoe külge kinnitamast ning turvavööd kinnitamast. Lennuk naasis väravasse ning meeskond palus mehel koos kaaslannaga väljuda. Reisijad seda teha ei soovinud, räuskasid, sõimlesid ning üks neist lõi stjuardessil silma siniseks. Selle eest ootab teda nüüd 27 500 dollari suurune trahv.

USA seadused keelavad lennuki meeskonna liikmetega vaielda, neid solvata või rünnata. Reeglite rikkujaid ootab ees trahv, kriminaalsüüdistus ning vangistus.

Kolmas juhtum sai samuti alguse maskikandmisest keeldumisest, lisaks tarbis Dominikaani vabariiki teel olnud lennu reisija ohjeldamatult pardale kaasa toodud alkoholi. Lennuk pidi New Yorki tagasi pöörduma. Lennuamet nõudis reisijale 14 500 dollari suurust trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles