Arendaja: AstraZeneca vaktsiin ei ole verehüübega seotud (1)

Copy
AstraZeneca Covid-19 vaktsiin.
AstraZeneca Covid-19 vaktsiin. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Oxford/AstraZeneca koroonavaktsiin, mille kasutamise on mitu riiki peatanud, ei ole seotud verehüübega, ütles vaktsiini arendamises osalenud ettevõtte Oxford Vaccine Group direktor Andrew Pollard täna.

Pollardi sõnul on väga rahustavaid tõendeid, et verehüübe juhtumid ei ole Suurbritannias kasvanud. Suurbritannias on AstraZeneca koroonavaktsiini süstitud Euroopa riikide seas kõige rohkem. 

«On ülioluline, et ei tekiks probleemi, et inimesi ei vaktsineerita. On tähtis, et valitseks tasakaal hiigelsuure ja teadaoleva Covidist lähtuva ohu ning vaktsineerimisega seotud riski vahel. AstraZenecat puudutavad ohuteated on kaugel andmetest, mida meie oleme regulaatoritelt saanud,» ütles Pollard BBC raadiole. 

Viimastena peatasid Oxford/AstraZeneca vaktsiini kasutamise ettevaatusabinõuna eile Iirimaa ja Holland, vaktsiini kasutamine on peatatud ka Taanis, Norras ja Islandil. 

AstraZeneca teatas eile, et pärast 17 miljoni kaitsesüsti tulemuse analüüsimist ei leitud ühtki tõendit, et kaitsesüst oleks trombiohtu suurendanud.

Farmaatsiafirma teatas, et 15 süvaveeni tromboosi ja 22 kopsuemboolia juhtu vaktsineeritute seas on palju madalam näit kui on oodatav elanikkonna seas keskmiselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles