Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Õhinapõhiselt loodud väike nišitootja tegi ajaloo parima tulemuse

Copy
Lamuu ökojäätiste tootmine
Lamuu ökojäätiste tootmine Foto: Mihkel Maripuu

Ökojäätisetootja La Muu eelmise aasta käive kasvas jõulise laienemise toel 71 protsenti 1,82 miljoni euroni. Ettevõtte amortisatsioonieelne tegevuskasum ulatus 210 000 euroni.

Eelmine aasta oli koroonapandeemiast hoolimata La Muu jaoks senise tegutsemisaja edukaim. Lõpule viidi Suomen Jäätelö omandamine ning uuendati La Muu Telliskivi Loomelinnakus asuvat tootmist, kus juunis alustas tööd uus tootmisliin, millesse investeeriti Funderbeami kampaania käigus kogutud 599 000 eurot. Ettevõte suutis muutunud oludega kiiresti kohaneda ning asendada piirangute tõttu kannatanud kohvikuäri edukalt e-poega.

Üks mulluseid olulisi muutusi La Muu jaoks oli tegevjuhi vahetus. Ettevõtte senine tegevjuht ja asutaja Rasmus Rask suundus nõukogusse ning La Muu etteotsa asus septembris Martin Karolin, kellel on pikaajaline kogemus toiduainete ja esmatarbekaupade edasimüügis.

Karolini sõnul on tema esimene pool aastat La Muus olnud väga põnev ja kiire aeg. «Meie head aastatulemused on selgelt seotud Suomen Jäätelö omandamise ja uue tootmisliini käivitamisega,» rääkis Karolin. «Näiteks uuelt tootmisliinilt tulnud vahvlikoonused haarasid vaid poole aastaga kaks protsenti vastava segmendi Eesti jäätiseturust.»

Vegan-toodete osakaal kasvab

Tänavu näeb ettevõte kasvu jätkumist. Karolini sõnul jõuavad La Muu tooted müügile Soomes Kesko ketis ning  ambitsioonikad plaanid on ka Suomen Jäätelö brändiga. «Müüme Suomen Jäätelö tooteid Eestis juba mõnda aega ja meie kliendid on uut jäätist väga kiitnud. Samuti on hea meel, et La Muu on Soomes oma toodetega murdnud suurde Kesko jaeketti,» ütles Karolin.

La Muu on viimasel ajal kõvasti panustanud tootearendusse ning lähikuudel jõuab Eestis ja Soomes müügile täiesti uus toode, nn sandwich, kus jäätis on kahe küpsise vahel. Lisaks ajakohastab ettevõte oma koonuste disaini ja lisab sinna perekonda kaks maitset. Samuti on eraldi fookusesse võetud veganitooted, mille osakaal lähiajal ettevõtte sortimendis veelgi kasvab.

La Muu sandwich.
La Muu sandwich. Foto: La Muu.

La Muu asutaja ja nõukogu esimehe Rasmus Raski hinnangul on La Muu praeguseks tugevam kui kunagi varem. «Õhinapõhiselt loodud väikesest nišitootjast on kasvamas professionaalse juhtimise ning tugeva tootmisvõimekusega rahvusvaheline jäätisebränd, mille visiooniks on saada Põhjamaade juhtivaks ökojäätiste tootjaks. Usun, et ees ootavad põnevad ajad,» kinnitas Rask.

Eesti esimene ökojäätiste tootja La Muu jõudis turule 2012. aasta detsembris. La Muu jäätised on saadaval rohkem kui 300 müügipunktis üle Eesti. Ettevõtte tootmine ja jäätisekohvik asuvad Kalamajas, Telliskivi loomelinnakus.

Tagasi üles