RB Rail otsib 5,5 miljoni euro eest ajutisi töötajaid

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Rail Balticu projekt.
Rail Balticu projekt. Foto: eskiis

Rail Balticu raudteeprojekti eluviimisega tegelev Eesti, Läti ja Leedu ühisfirma RB Rail  kulutab kolmes riigis ajutiste töötajate leidmiseks 5,5 miljonit eurot.

Tööötajate leidmiseks sõlmiti lepingud sõlmiti ühispakkujatega Linum Consult Ltd ja Brunel Energy Europe BV ning ettevõttega EWI Recruitment. 

Lepingute eesmärk on kaasata ajutiselt eksperte erinevatele ametikohtadele, mis on seotud insenerieriala, projektijuhtimise, tervise, turvalisuse ja keskkonnaga.

Lepingute 5,5 miljoni euone kogumaksumus arvutati järgmise kahe aasta planeeritud töökoormuse põhjal Leedus, Lätis ja Eestis. Maksumuses sisalduvad tarnija ja spetsialistide palgad ning seonduvad kulud.

RB Rail AS-i programmi juht Mark Loader ütles, et vajadus palgata spetsialiste lühikeseks ajaperioodiks on suurte taristuprojektide puhul levinud praktika olukordades, kus kavandatakse spetsiifilisi ühekordseid ülesandeid või eeldatakse töökoormuse kiiret kasvu kindlal ajaperioodil. «Ühtlasi võib alaliste kiirraudtee spetsialistide valimine ja palkamine võtta Balti riikides ja mujal Euroopas aega üle kuue kuu. Selleks, et tagada projekti pidev areng ja tähtaegadest kinnipidamine, on sageli otstarbekas kaasata ajutisi spetsialiste,» lisas Loader.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles