Taavet Hinrikus ja Sten Tamkivi asutavad ühise firma

BNS
Copy
Taavet Hinrikus
Taavet Hinrikus Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tehnoloogiaettevõtjad Taavet Hinrikus ja Sten Tamkivi koondavad oma investeerimistegevused edaspidi ühisesse firmasse.

Hinrikuse ja Tamkivi investeerimisettevõte panustab omanike endi raha ning välist kapitali kaasata ei plaani. Tegu on niinimetatud igihalja kapitaliga, millel ei ole survet investeeringuid kiiresti müüa ja millel on kannatlikkust toetada ettevõtteid üle pika aja.

«Näiteks võime me investeerida mõnda idufirmasse väga varakult, alustuseks suurusjärgus veerand kuni üks miljon eurot. Seejärel saame käia ettevõttega kaasas selle küpsemise vältel läbi kõikide investeerimisvoorude kuni börsile minekuni. Eelistatult osaleme kaasinvestori, mitte juhtinvestori rollis,» ütles Hinrikus pressiteates.

«Lisaks firmade aktsiate ostmisele on meil samas täielik vabadus võtta oma tulevikuvisioonide elluviimiseks positsioone hoopis krüptovaluutades, reaalvarades, kinnisvaras või alternatiivsetes finantsinstrumentides,» lisas ta. 

Hinrikus ja Tamkivi teevad investeerimisotsuseid edaspidi võrdsete partneritena. Uue investeerimisfirma partneriteks on ka Hinrikuse pikaaegsed kolleegid Vallo Paal ja Martin Tälli. Kokku töötab investeerimisfirma Tallinna kontoris kuus inimest ja meeskonda on plaanis kasvatada.

Hinrikuse ja Tamkivi investeeringud ulatuvad geograafiliselt USA-st Jaapani ja Singapurini, kuid fookus on siiski Euroopa ettevõtetel.

Meeste varasemad ühised investeeringud on tehtud sellistesse ettevõtetesse nagu Wise ehk endine Transferwise, Bolt, Veriff, LHV, Xolo, Pactum, Starship, Oyster HR, Acapela, Sunrise ja Curve. 

Hinrikus ja Tamkivi tegid koostööd varajase Skype'i ehitamisel. 2003. aastal sai Hinrikusest Skype’i esimene töötaja, Tamkivi liitus Skype’iga poolteist aastat hiljem. 

2011. aastal kaasasutas Hinrikus Wise’i, mille nõukogu esimees on ta ka praegu. Tamkivi kaasasutas 2014. aastal inimeste rahvusvahelise liikumise platvormi Teleport, müüs selle 2017. aastal Briti-Ameerika ettevõttele Topia ja jätkas liidetud ettevõtte tootearenduse valdkonna juhtimist kuni praeguseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles