Piirangud Saaremaa ja Hiiumaa parvlaevadel: kuni 350 reisijat korraga

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Parvlaev Tõll
Parvlaev Tõll Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Valitsuse kehtestatud rangemad piirangud muudavad ka saartele sõitmise korda. 

11. märtsist 11. aprillini valitsuse kehtestatud rangemad piirangud toovad muudatused ka mandri ja suursaarte vahelistele parvlaevadele.  Nimetatud perioodil on reisijate arv hajutatuse ja ohutusnõuete tagamiseks piiratud – ühel reisil saab laeva pardale kuni 350 reisijat, teatas saarte mandriühendust haldav TS Laevad.

Piirang rakendub automaatselt läbi piletimüügisüsteemi, lubatud reisijate arvu täitumisel laevadele rohkem pileteid osta pole võimalik. 

TS Laevad juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla sõnul tuleb uute piirangute alusel laevade reisijasalongis alati kanda maski.

«Pardapoed ja -kohvikud jäävad endiselt avatuks, aga pakuvad vaid kaasamüüki. Sealjuures palume reisijatel arvestada, et kaasaostetud toidu tarbimine reisijasalongis ei ole lubatud. Nagu kõikjal avalikus ruumis võib parvlaevade sise- ja välisaladel  koos liikuda ja lauas istuda korraga kuni kaks inimest või üks perekond. Kõikide teiste reisijatega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad,» selgitas Metsla.

Ta rõhutas, et TS Laevad palub reisijatel hoolida endast ja teistest ning järgida kehtestatud piiranguid.

TS Laevade parvlaevadel on tavaolukorras kohti kuni 700 reisijale ja 150 autole.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles