Eesti tarkvarafirma Scoro kaasas 13,5 miljonit

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Scoro asutaja Fred Kriegeri sõnul on Scoro üks terviklikuima lähenemisega tööhaldusplatvorme maailmas.
Scoro asutaja Fred Kriegeri sõnul on Scoro üks terviklikuima lähenemisega tööhaldusplatvorme maailmas. Foto: Tairo Lutter / Postimees
  • Eksport moodustab käibest 80 protsenti
  • Peamine fookus on suurtel ingliskeelsetel turgudel

Tarkvaraettevõte Scoro kaasas uues investeerimisvoorus peamiselt Suurbritannia investoritelt 13,5 miljonit eurot, et toetada globaalset laienemist ja sisenemist uutele turgudele.

Fondide Kennet Partners, Columbia Lake Partners ning seniste investorite Inventure, Livonia Partners ja Tera Ventures osalusel kaasatud summa viib Scoro enim riskikapitalifondidelt raha kaasanud Eesti tarkvaraettevõtete hulka.

«Kuna probleemid, mida lahendame, on universaalsed, ei ole kasvul geograafilises mõttes piire,» ütleb Scoro asutaja ja tegevjuht Fred Krieger.

2013. aastal turule toodud tarkvara koondab projektijuhtimise, kliendihalduse, finantsi ning aruandluse ühte keskkonda, võimaldades ettevõtetel oma tööd paremini organiseerida ja planeerida. Ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Fred Kriegeri sõnul on Scoro üks terviklikuma lähenemisega tööhaldusplatvorme maailmas.

«Tarkvara, mis aitab tööd korraldada, on palju, kuid programmide aina kasvav hulk tekitab probleeme juurde. Scoro toob kõik vajalikud vahendid ühte kohta kokku ja automatiseerib protsesse. Uue investeeringuga saame oma platvormi arendada veelgi võimekamaks ja jõuda rohkemate klientideni,» ütleb Krieger.

Investori sõnul on potentsiaal meeletu

Kennet Partnersi tegevjuhi ja Scoro nõukogu uue liikme Hillel Zideli sõnul on Scorol meeletu kasvupotentsiaal. «Näeme, et meie investeering aitab Scorol kasvada hetkel, kui seda on kõige rohkem vaja.»

Scoro nõukoguga liitus ka USA tarkvaraäri ekspert Dave Kellogg.

Eksport moodustab Scoro käibest ligikaudu 80 protsenti. «Kuna probleemid, mida lahendame, on universaalsed, siis ei ole kasvul geograafilises mõttes piire,» ütleb Krieger.

Ettevõtte peamine fookus on suurtel ingliskeelsetel turgudel – USA, Ühendkuningriik, Kanada ja Austraalia. Nendel turgudel on ettevõttel plaan igal järgneval aastal vähemalt kaks-kolm korda kasvada. Scoro tegevusvaldkonna ehk tööhaldustarkvara (work management software) kogukäive ulatub maailmas kümnetesse miljarditesse ja kasvab väga kiiresti.

Scoro tarkvara on kasutusel enam kui 60 riigis. Ettevõttes töötab üle 100 inimese, kellest enamik töötab Tallinna kontoris. Lisaks on kontorid Londonis, New Yorgis, Riias ja Vilniuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles