Fotod ⟩ Kaitsepolitsei peahoone saab 50 miljoniga uue kuue (2)

PM Majandus
Copy
Kapo peahoone vuntsitakse 50 miljoniga üles.
Kapo peahoone vuntsitakse 50 miljoniga üles. Foto: Raigo Pajula

Nordecon sõlmis töövõtulepingu kaitsepolitseiameti peahoone juurdeehitus- ja rekonstrueerimistööde teostamiseks.

Lepingu raames ehitatakse uus büroohoone kompleks koos maa-aluse parklaga ning garaaž, samuti renoveeritakse Toompuiestee 3 ja Endla tänav 2 hooned, teatas Nordecon börsile.

Lepingu maksumus on ligikaudu 42,3 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Tööd valmivad 2023. aasta detsembris.

«Usun, et kaasaegses ja renoveeritud kompleksis saab olema rohkem ruumi veel paremateks mõteteks, kuidas põhiseaduslikku korda ja riigi julgeolekut kõige tõhusamalt tagada,» ütles kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu.

Käibemaksuga läheb kaitsepolitsei peahoone uuenduskuur maksma ligi 50,8 miljonit eurot.

Siseminister Kristian Jaani rõhutas siseturvalisuse valdkonna eripärast tulenevaid kõrgeid erinõudeid dokumentide ja info käitlemisele.

«Selleks, et tagada Eesti julgeolek vajalikul kõrgel tasemel, peame suutma tagada tööks vajalikud tingimused. Riigisaladuste kaitse nõuab pidevalt kõrgeimat professionaalset taset nii ametnike, varustuse kui vajaliku töökeskkonna osas. Kaitsepolitseiametile on igapäevaselt suur ootus omas valdkonnas leidlike ja julgete lahenduste leidmiseks ning seeläbi Eesti julgeoleku tagamiseks. Äärmiselt oluline on selleks tööks vajalike tingimuste loomine,» ütles Jaani.

Kaitsepolitseiameti peahoone peasissepääs võiks tulevikus välja näha selline.
Kaitsepolitseiameti peahoone peasissepääs võiks tulevikus välja näha selline. Foto: Sweco Projekt

Kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu sõnul täitub aastatepikkune unistus. «Krooniliseks kujunenud ruumipuuduse tingimustes oleme tõepoolest juba aastaid töötanud,» möönis Sinisalu. «Usun, et kaasaegses ja renoveeritud kompleksis saab olema rohkem ruumi veel paremateks mõteteks, kuidas põhiseaduslikku korda ja riigi julgeolekut kõige tõhusamalt tagada.»

Nordeconi juhi Gerd Mülleri sõnul on ehitustegevus kesklinnas, liikluse tuiksoonel, kahtlemata väljakutse omaette, kuid kompleksi valmimisel saab ehitusfirma panustada varasemat kogemust kaitsevaldkonna hoonete ja rajatiste ehitamisel.

Vaade piki Luise tänavat.
Vaade piki Luise tänavat. Foto: Sweco Projekt
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles