Hakkajad naised: «juhus» ei ole reeglina «juhus», vaid varasemate mõtete ja tegude tagajärg (1)

PM Majandus
Copy
TalTechi vilistlased Sandra Särav ( vasakult), Anna Kõuts ja Kerli Veski.
TalTechi vilistlased Sandra Särav ( vasakult), Anna Kõuts ja Kerli Veski. Foto: Erakogu.

Kas edu on juhuste kokkulangevus või järjepideva töö tulemus, selle küsimuse esitas TalTech kolmele edukale naisele, majandusteaduskonna vilistlasele.

Bolti valitsussuhete juht Sandra Särav 

Edu ei seisne kindlasti ainult juhuste kokkulangevuses, vaid on järjekindluse ja sihtide seadmise küsimus. Mäletan, kuidas bakalaureusekraadi omandades kirjutasin stipendiumiavaldusse sihikindlalt, et kui mu taotlus rahuldatakse, kinnitan, et ei jää tagapinki pelgalt pealtvaatajaks.

Rahuldati. Ei jäänud. Eesmärgid, kas suured või väikesed, aitavad mõõta ka enesega rahulolu ning ka seda, mis rahuolust puudu on. Siiski, uued võimalused tulevad uute otsustega. Olen alati sihtinud kinni haarata uutest väljakutsetest ja pakutavatest võimalustest. Tähtis on (karjäärile) tagasi vaadata nii, et ei jääks kahetsusi. Usun, et olen rasketel hetkedel teinud õigeid otsuseid, isegi kui need ei ole tulnud kergelt.

Swedbanki juhatuse liige, finantsjuht Anna Kõuts

Tasakaal töö, enesearengu ja pauside vahel on oluline. Hingega tehtud töö ja järjepidev enesetäiendamine loovad eeldused edu saavutamiseks, kuid hingetõmbehetked lasevad hinnata olukorda, märgata võimalusi ning lasta ellu õnnelike juhuseid.

Välisministeeriumi juriidilise osakonna peadirektor Kerli Veski

Edu ja edukus on inimeste jaoks väga erineva tähendusega ning see võib olla seotud nii hobide, isikliku arengu, era- kui tööeluga. Siiski usun, et sõltumata valdkonnast on edasijõudmiseks vaja pingutada, selleks energiat kulutada.

Millega sa seda edu muidu mõõdad? Ikka eilse ja tänase seisu vahega. Kui õnn ootamatult sülle kukub, ei pruugi seda äragi tunda, ning «juhus» on reeglina varasemate mõtete ja tegevuste tagajärg.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles