Pentus-Rosimannus: lisaeelarve tuleb, rõhk töökohtadel ja tervishoiul (4)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus rääkis pressikonverentsil, et välisvahendite uus periood suurendab investeeringuid oluliselt.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus rääkis pressikonverentsil, et välisvahendite uus periood suurendab investeeringuid oluliselt. Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul esitab valitsus kiiresti halvemaks muutunud olukorras täiendava kriisileevenduspaketi, et aidata majandusel kriisis vastu pidada ja toetada tervishoiusüsteemi.

«Leevenduspakett puudutab nii tervishoidu, ettevõtlust kui ka kultuuri ja haridust – kriisis kõige enam kannatavaid sektoreid. Kõige põletavamad ja kiiremad vajadused on võimalik katta valitsuse reservfondist, aga praeguseks on selge, et käivitame rahandusministeeriumis ka lisaeelarve stsenaariumi,» teatas minister ühismeedias.

Detailid saavad Pentus-Rosimannuse sõnul paika hiljemalt märtsi lõpuks, kuid valitsuse ette viidavas ettepanekus on rõhk töökohtade ja tervishoiusüsteemi töövõime säilitamisel.

Ettepanek sisaldab rahandusministri sõnul:

  • töökohtade säilitamiseks palgatoetuse maksmist mai alguseni. Seda siis aprillikuust alates lisaeelarvest;
  • tuge meditsiinisüsteemile;
  • kultuuri, erahuvihariduse, spordi ja FIEde toetuspaketi pikendamist mai alguseni;
  • haiguspäevade teisest päevast alates hüvitamise pikendamist aasta lõpuni;
  • tuge vaktsineerimisvõimekuse tõstmisele;
  • koos tööandjatega disainitavat toetusmeedet piirangutest kõige enam pihta saavatele ettevõtlussektoritele;
  • IT-sektori kaasamist kriisiga seotud arenduste kiiremaks rakendamiseks.

Lisaeelarve lõplik maht selgub rahandusministri sõnul märtsi teises pooles. «See saab lähtuma põhimõttest, et ka kriisiraha tuleb kasutada vastutustundlikult, aga tugi riigi kriisist väljajuhtimiseks lisaeelarve näol tuleb,» lisas Pentus-Rosimannus.

Lisaeelarve arutelude tempo hoidmiseks ja muude sisepoliitiliste vaidluste vältimiseks tuleb lisaeelarve rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul puhtalt kriisileevendusega seotud kulusid sisaldav.

LEEVENDUSPAKETT ja LISAEELARVE. Kogu praeguses ja kiiresti halvemaks muutunud olukorras tuleb valitsuse poolt ka...

Posted by Keit Pentus-Rosimannus on Esmaspäev, 8. märts 2021
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles