N.R. Energy teeb asulate soojatootmisesse ulatusliku investeeringu

BNS
Copy
N.R. Energy OÜ-l on Tapal kolm katlamaja
N.R. Energy OÜ-l on Tapal kolm katlamaja Foto: Ain Liiva

Eesti üks suuremaid regionaalseid soojatootjaid, N.R. Energy kinnitas lähiaja investeeringute plaani, mille kohaselt kavatseb investeerida järgmisel kahel aastal Eesti regionaalsete katlamajade ja soojavõrkude uuendamisse kokku ligi 9 miljonit eurot.

Ettevõtte juhataja Ahto Tisler märkis, et lähima kahe aasta jooksul on N.R. Energyl kavas rajada üle Eesti viis uut katlamaja.

«Suurim investeering on kavas teha Loksale, kus kuulutame lähiajal välja uue katlamaja ehituse hanke. Arvestades, et alles hiljuti renoveerisime seal ka kaugküttetorustiku, saab Loksa linn endale uue kaasaegse tervikliku kaugküttesüsteemi, mis mõjub hästi ka küttekuludele,» rääkis Tisler.

Loksa katlamajale järgnevad uued biokütusel katlamajad Lääne-Harju vallas Kloogal, Vinni vallas Laekveres, Tartu linnas Märjal ning Märjamaa vallas Orgital. Kokku on nende investeeringute maht 9 miljonit eurot, millest osa tasub Keskkonnainvesteeringute Keskus. Samuti on plaanis Türi vallas asuva Oisu aleviku kaugküttetorustiku uuendamine.

Tisler lisas, et N.R. Energy on seadnud eesmärgiks asendada ka kõik ülejäänud õlikatlamajad keskkonnasõbralike ja kaasaegsete hakkpuidu katlamajadega ning renoveerida vanad, suurte kadudega kaugküttetorustikud.

«Kahjuks on nende tööde tegijate ressurss Eestis piiratud ning see seab tempole omad piirid,» nentis Ahto Tisler. «Meie senine praktika näitab selgelt, et ka suutest küttepiirkondadest kaugemal asuvates maa-asulates tekivad pärast kaasaegse katlamaja ehitust uued kaugküttega liitumise huvilised. Viimastel aastatel on kaugküttega liitumise protsess olnud üsna tormiline.»

N.R. Energy OÜ on viimase 15 aastaga investeerinud erinevate asulate soojusmajandusse 25 miljonit eurot. Ettevõte on täielikult rekonstrueerinud Tapa Üleviste ja Leina katlamajad. Hiljuti sai Lääne-Harju vallas valmis Rummu uus katlamaja ja soojatorustik ning Tapa Leina tänava katlamaja koos kaasaegse ja ülimalt efektiivse suitsugaaside elektrifiltriga. Lõpusirgele on jõudmas Elva vallas Rõngu uue katlamaja ehitus ja Kiili aleviku uus kaugküttetorustik.

Tisler märkis, et Kiilis on torustiku ehitus toonud kaasa viie uue detailplaneeringu ala, mis koondab kümneid uusi elamuid, huvi kaugküttega liitumiseks.

Aastal 1997 asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy varustab soojusenergiaga 19 kaugkütte võrgupiirkonda üle Eesti, müües soojusenergiat mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajadest. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused, asutused ja ettevõtted. Ettevõte on tegev ka Eesti bituumeniturul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles