Mari hea hoog jätkus veebruaris

Investor Mari
Copy
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .

Tuleb öelda, et veebruar oli minu portfelli jaoks umbes sama hea kuu kui jaanuargi. Rahaliselt oli kasv isegi veidi suurem, täpsemalt suurenes portfelli väärtus 11 eurot rohkem. Aga kuna algne väärtus oli samuti kopsakam, siis jäi protsentuaalne kasv jaanuarile veidi alla: 3,36 protsenti aasta esimese kuu 3,43 protsendi vastu.

Kuu lõpp kiskus natuke tormilisemaks, kui viimasel nädalal kõigepealt USA ja seejärel loomulikult ka ülejäänud maailma börsid kõikuma hakkasid.

Samas, kui möödunud aastal pidin oma kirjatükkides mitu korda kurtma, et ülejäänud maailmas kõik kallines, aga Tallinna börsi aktsiad tammusid ühel kohal ja püüdsid kuskile mujale vaadata, kui ma neid kurja pilguga silmitsesin, siis veebruaris olid asjad kohe päris vastupidi. Peaaegu kogu kasv tuligi Tallinna börsilt, täpsemalt kolmelt aktsialt.

Illustratsioon: .

Kõige uljama tõusu tegi Coop Pank, kes teatas mullusest korralikust kasumist, aga ka sellest, et tegi jaanuaris oma kuukasumi rekordi – aktsia hüppas selle peale üles 36,75 protsenti.

Auväärse teise koha sai Harju Elekter, kuna läbinägelikud investorid avastasid, et see ettevõte on aastast 2015 superkondensaatoreid arendava Skeleton Technologiesi osanik ja hakkasid arvutama, palju see osalus võiks ka väärt olla, kui Skeletoni valuatsioon üle miljardi dollari peaks tõusma, nagu paljud usuvad. Kui arvutajad seepeale – ja nende sabas hulk kaasajooksikuid – ostuorderid sisse andsid, läks Harju Elekter vahepeal suisa poole võrra kallimaks. No eks siis hakkas mõni kasumit võtma ja kuu kokkuvõttes tuli «kõigest» 31,62 protsenti kasvu. Harju Elektri pika­aegse aktsionärina muigan küll kergelt, aga olen neile tänulik.

Kolmas aga oli Merko Ehitus, kellel olid lihtsalt viisakad majandustulemused ette näidata. Aktsia tegi selle peale 15,49-protsendilise tõusu.

Kõige rohkem kiskus mu tulemust allapoole siinse pangandusturu valitseja Swedbank, kes teatas kümnendiku võrra langenud kasumist. Aktsia hind selle peale päris nii palju ei kukkunud, odavnes 6,44 protsenti, aga kuna Swed­banki aktsiaid on mul omajagu, vähendas see mu portfelli kasvu rohkem kui 200 euro võrra.

Ja nagu näha, kõikusid teisedki aktsiad kuu lõikes omajagu siia-sinna, aga siiski suhteliselt tagasihoidlikult. Seekord siis sedasi, eks vaatame, mida toob tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles