Advokaat: pikk kohtuasi viis Toomas Annuse südamelõikusele

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaat Leon Glikman kaitses eile Merko suuromanikku Toomas Annust väitega, et Eesti üheks rikkamaks inimeseks peetud Annus ei oska kasutada arvutit, mistõttu ei saa tema süüd tõestada arvuteist leitud dokumentidega.
Advokaat Leon Glikman kaitses eile Merko suuromanikku Toomas Annust väitega, et Eesti üheks rikkamaks inimeseks peetud Annus ei oska kasutada arvutit, mistõttu ei saa tema süüd tõestada arvuteist leitud dokumentidega. Foto: Peeter Langovits

Advokaat Leon Glikman kinnitas eile, et maadevahetuse protsessi tõttu sattus tema kaitsealune Toomas Annus südamelõikusele, veendes kohtunikke, et püsti on hoitud tõendamata süüdistust.

Maadevahetuse protsessil on esindatud Eesti advokatuuri raskekahurvägi ning sisuliselt langevad nende kaitsepositsioonid ja -väited ühte. Eile polnud sõna saanud selle protsessi ilmselt kõige kaalukama süüaluse, endise maa-ameti peadirektori Kalev Kanguri kaitsja, kuid teiste advokaatide seisukohtadest joonistus välja ühtlane muster.

Esiteks peaks kohus maadevahetuse protsessi süüalused õigeks mõistma, sest kohtupidamine nende üle on kestnud juba liiga pikka aega. Kuigi protsess ise on väldanud pisut üle kahe aasta, korraldati läbiotsimised või vahistamised juba 2006. aasta oktoobris. Või kui võtta juurdluse aluseks kapo salajase pealtkuulamise algus, siis veelgi varem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles