Maailmapanga gruppi kuuluv asutus investeerib Bolti 20 miljonit

BNS
Copy
Bolti rakendus telefonis.
Bolti rakendus telefonis. Foto: Sander Ilvest

Maailmapanga Gruppi kuuluv Rahvusvaheline Finantskorporatsioon (IFC) investeerib Bolti 20 miljonit eurot, et ühiselt Aafrika ja Ida-Euroopa turgudel transporditeenuseid arendada.

IFC investeeringu ja nõustamisteenuse eesmärk on aidata Boltil laiendada teenuste võrgustikku arenevatel turgudel, näiteks Ukrainas, Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Nigeerias, et parandada neis riikides transporditeenuste kättesaadavust ning luua kohalikele väikeettevõtjatele uusi töökohti, teatas Bolt. 

Bolti asutaja ja tegevjuhi Markus Villigi sõnul on üks Bolti ja IFC ühistest eesmärkidest luua rohkem võimalusi naistele – seda nii juhtidena tööle asumiseks kui turvalisele ja taskukohasele transporditeenusele ligipääsu hõlbustamisel.

Bolt tutvustas hiljuti Lõuna-Aafrika Vabariigis vaid naistele mõeldud sõidukategooriat, mille eesmärk on viia kokku naissoost kliendid ja naisjuhid, et suurendada nende turvatunnet teenuse pakkumisel ja kasutamisel.

Rahvusvahelise Finantskorporatsiooni tegevjuhi asetäitja Stephanie von Friedeburgi sõnul peaks IFC investeering Bolti aitama tehnoloogia abil transpordisektorit ümber kujundada keskkonnale kasulikul viisil, looma naistele rohkem paindlikke majanduslikke võimalusi ning tagama arenevatel turgudel turvalisema ja taskukohasema juurdepääsu linnatranspordile,

Bolt käivitas Lõuna-Aafrika Vabariigis sõiduteenuse 2016. aastal, praeguseks on Bolt Aafrikas seitsmes riigis ja rohkem kui 70 linnas. Boltil platvormil pakub Aafrikas teenuseid 400 000 autojuhti. Ida-Euroopa regioonis tegutseb Bolt kümnes riigis.

Rahvusvaheline Finantskorporatsioon on rahvusvaheline finantseerimisasutus, mis pakub investeerimis-, nõustamis- ja varahaldusteenuseid edendamaks arengumaades erasektori arengut. Rohkem kui sajas riigis tegutsev IFC on Maailmapanga Grupi liikmesasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles