Tallink kaebas Tallinna Sadama kohtusse (3)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Tallinna Sadama teatel on nende tasud Stockholmi ja Helsingi sadamatega võrreldes madalamad, Tallinki hinnangul on ostujõupariteeti arvestades tasud vähemalt 20 protsenti keskmiselt kõrgemad.
Tallinna Sadama teatel on nende tasud Stockholmi ja Helsingi sadamatega võrreldes madalamad, Tallinki hinnangul on ostujõupariteeti arvestades tasud vähemalt 20 protsenti keskmiselt kõrgemad. Foto: Kaupo Kalda/Tallink

Tallink esitas Harju maakohtule hagiavalduse Tallinna Sadama vastu, millega nõuab 15,4 miljoni euro suuruses nõudes tagasi väidetavalt osa ülemäära suurtest tasudest, mida teenuste eest maksti. Riigifirma teatel on Vanasadama tasud püsinud muutumatuna viis aastat ning Tallinki nõudmised on ebamõistlikud.

Hagiavaldusega nõuab Tallink Tallinna Sadamalt hüvitist Vanasadamas sadamateenuste pakkumisel turgu valitseva seisundi kuritarvitamise tõttu alusetult rikastumise või alternatiivselt kahju tekitamise eest, teatas laevafirma börsile.

«Koostatud analüüside kohaselt on tasud keskmiselt kõrgemad vähemalt 20 protsendi võrra, kuid mitmel puhul ka olulisemalt enam,» lausus Tallink Grupi juht Paavo Nõgene.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles