Tanel Kiige reform seadustab pika juhutöö (2)

Liina Laks
, reporter
Copy
Reformikava järgi võib inimesele pakkuda pool aastat jutti 10päevaseid lepinguid ilma et teda päriselt tööle võtma peaks.
Reformikava järgi võib inimesele pakkuda pool aastat jutti 10päevaseid lepinguid ilma et teda päriselt tööle võtma peaks. Foto: Urmas Luik

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik tahab muuta praktikat, kus regulaarselt ühes firmas juhuotsi tegeva inimese peab ettevõte lõpuks n-ö täispaketiga palkama.

Täna teatas sotsiaalministeerium, et käsil on reformi ettevalmistamine, mis kaotab ära seni tööseaduses kehtinud põhimõtte, et kolm korda tähtajalise lepinguga samas firmas töötanud inimene peab neljandal korral saama juba täthajatu töölepingu, sest on selge, et firmal läheb inimest regulaarselt vaja.

Sotsiaalministeeriumi töö- ja pensionipoliitika osakonna juhataja Ulla Saar selgitas, et reformiga päris lõputult tähtajalisi töölepinguid sõlmida ei või. «Ettepanek on võimaldada sõlmida 6 kuu jooksul kuni 10-kalendripäevaseid tähtajalisi töölepinguid ilma järjestikku sõlmimise ja pikendamise piiranguteta. Järgmise 6 kuu jooksul ei või enam sama isikuga tähtajalist töölepingut sõlmida. Tähtajalisi lepinguid on võimalik sõlmida mõjuva põhjuse olemasolul,» selgitas Saar.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles