Vilsandi rekonstrueeritud tuletorn avatakse külastajatele hiliskevadel

BNS
Copy
SÄRAVVALGE: Vilsandi tuletorn on kogu oma hiilguses taassündinud. Huvitava leiuna tuli vundamendi puhastamisel välja klaaspudel, milles oli kiri: “Teenin Nõukogude Liitu!”
SÄRAVVALGE: Vilsandi tuletorn on kogu oma hiilguses taassündinud. Huvitava leiuna tuli vundamendi puhastamisel välja klaaspudel, milles oli kiri: “Teenin Nõukogude Liitu!” Foto: AIVO RAUD / VEETEEDE AMET

Hiliskevadel on planeeritud kõikidele huvilistele avada Vilsandi tuletorn, mis rekonstrueeriti 2019. aastal, kirjutab Saarte Hääl. 

Pärast remonti on torn suurepärases seisukorras ning on oma disaini poolest kindlasti külastamist väärt. Vilsandi tuletorn on ehitatud aastal 1809 ja seega vanuse poolest kolmandal kohal Eestis. 2019. aastal sai veeteede amet Vilsandi tuletorni kui hästi restaureeritud mälestise eest ka muinsuskaitseameti tunnustuse.

Praegu on Eestis suveperioodil huvilistele avatud 12 tuletorni: Suurupi alumine, Suurupi ülemine, Pakri, Naissaare, Osmussaare, Saxby (Vormsi), Kõpu, Tahkuna, Ristna, Sõrve, Kihnu ja Ruhnu tuletorn. Kõigi 12 avatud tuletorni külastajate arv on piisav, et katta ära nende avamisega seotud jooksvad kulud, nagu näiteks elekter, töötajate palgad, trükised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles