Läti ravimitootja kasum kukkus üle kahe korra, eriti kannatas müük Venemaal

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Olainfarm.
Olainfarm. Foto: Olainfarm.

Läti ravimitootja Olainfarm käive oli eelmisel aastal auditeerimata andmetel 122,2 miljonit eurot ehk 11 protsenti aasta varasemast vähem. Kontserni kasum aga vähenes 2,3 korda, 9,5 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile. 

Eelmisel aastal mõjutasid Olainfarmi kasumit mitmed tegurid. Märkimisväärselt vähenes brutokasum Venemaal, mis on seotud käibe vähenemisega, selgitas ettevõte börsiteates. Venemaa oli ka ainus etetvõtte põhiturgudest, kus käive eelmisel aastal vähenes. 

Olainfarm asutas eelmisel astal Venemaal tütarfirma, mis ettevõtte kinnitusel on pikaajaline investeering. Tütarfirma on turustanud Olainfarmi tooteid idanaabri ravimiturul alates septembrist.

Eelmisel aastal teenis ettevõte uurima müügitulu Lätis: 39,138 miljonit eurot, mis moodustab kontserni kogukäibest 32 protsenti.

Venemaa käive vähenes eelmisel aastal tunamullusega võrreldes 36,4 protsenti, 28 miljoni euroni. Venemaa käivet mõjutasid ettevõtte teatel märkimisväärselt Covid-19 piirangud, 2019. aasta lõpus tehtud kiired täiendavad tarned kuue miljoni euro mahus  ning samuti rubla kursi 32-protsendiline langus euro suhtes.

Olainfarmi käive Valgevenes oli 15,7 miljonit eurot, Ukrainas 11,455 miljonit eurot ning Kesk-Aasias 11,556 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles