G4S Eesti võitis Tallinna Sadama turvahanke

BNS
Copy
G4S turvafirma auto.
G4S turvafirma auto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

G4S Eesti võitis Tallinna Sadama turvahanke ja jätkab nende neljas sadamas turvateenuste pakkumist järgmisel kolmel aastal.

«Strateegiliste reisi- ja kaubaväravate valvamine Eestis on usaldatud G4S-ile. See on kinnitus, et meil töötab parim meeskond, kes aitab iga päev Eestit turvalisemaks muuta,» ütles G4S Eesti juhatuse liige Villu Õun.

Lisaks Tallinna Sadamale on turvaettevõte ka Tallinna Lennujaama turvapartner ja aidanud Eesti piiri turvalisemaks muuta, paigaldades sinna erinevaid turvalahendusi.

Tallinna Sadama ohutusosakonna juhataja Siiri Lõhmus märkis, et Tallinna Sadam teenindab oma sadamate kaudu rahvusvahelist laevaliiklust, kus kehtivad kõrged nõuded ohutusele ja turvalisusele. «Meie kui sadamapidaja eesmärk ja kohustus on koostöös turvafirmaga tagada ohutu ja turvaline keskkond meie sadamates.»

G4S on Tallinna Sadama turvapartner olnud pikka aega. Aastatel 1999 kuni 2012 ja seejärel alates 2015. aastast.

AS Tallinna Sadamale kuulub neli sadamat, mida läbib aastas üle 10 miljoni reisija ning üle 20 miljoni tonni kaupu. G4S-i valvata on Vanasadam, Muuga sadam, Paldiski Lõunasadam ja Saaremaa sadam. Turvaettevõte pakub nendes tehnilise ja mehitatud valve teenust kokku ligi saja turvatöötajaga.

Uus hankeleping hakkab kehtima 1. aprillist.

Lisaks Tallinna Sadamale on G4S ka näiteks Sillamäe Sadama, Paldiski Põhjasadama, Paljassaare Sadama ja stividoriteenuseid pakkuva HHLA TK Estonia turvapartner. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles