Suurpangad muutuvad väiksemaks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davosi majandusfoorum 21012.
Davosi majandusfoorum 21012. Foto: SCANPIX

Paljud Davosi kogunenud pankurid räägivad mitte ainult suure võlakoormusega valitsuste kokkuhoiust vaid nende endi juhitavates pankadest.

Paljud maailma suuremate pankade juhtide jaoks oli eelmine nõrkade käivete, aktsiate hinna langemise, töökohtade ning boonuste kahandamise aasta. Suhtekorraldusfirma Edelman korraldatud 20 riigis tehtud uuringu kohaselt on pangandus- ja finantssektor juba teist aastat järjest kõige kehvema mainega majandusharu, kirjutab Bloomberg.

«Eelmisel aastal arvasid kõik, et nad saavad oma probleemidega hakkama,» ütles uudisteagentuurile Morgan Stanley Euroopa pankade analüütik Huw van Steenis. «Nüüd on nad aru saanud, et peavad selleks kahanema,» lisas ta.

Finantssektori ettevõtted on alates eelmise aasta Davosi majandusfoorumist teatanud 238 000 töökoha koondamisest. Bank of America, Deutsche Bank, Briti suurpank HSBC ja paljud teised müüvad vara, et viia kapitaliadekvaatsus vastavusse peagi kehtima hakkavatele uutele normidele.

Saksamaa suurim pank Deutsche Bank kaalub selleks varahaldusüksuse müümist ning teatas oktoobris, et koondab korporatiivpanganduse ja väärtpaberite üksuses 500 töötajat.

Morgan Stanley tegevjuht James Gorman ütles Bloombergi televisioonile eile, et pangandussektor on läbi tegemas fundamentaalset muutust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles