Rain Lõhmus ja Kaido Veske loovad järgmise fondi: meil on suur ettevõtete rahastamise vaakum

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Rain Lõhmus
Rain Lõhmus Foto: Mihkel Maripuu

Livonia Parners loob oma teise investeerimisfondi, mille kogumahust vähemalT 10% investeeritakse keskkonna või seotud mõjude parandamisse. Fond tahab olla selles valdkonnas suuna- ja turuliider. 

Livoni Partnersi teatel valitakse ettevõtteid, mille vallutatav turg on suur. «Valime ettevõtete ehitajaid, kelle suurtele unistustele ja ambitsioonikatele plaanidele saame otseselt kaasa aidata,» märgitakse fondi teates. 

Just suuresti nendele veendumustele kindlaks jäädes on nad saanud paremini juhtida muid investeeringutega kaasnevaid riske. 

Livonia Partners toob välja, et Eesti majanduse ülesehitus on muutumas. Tehnoloogial on olnud sellele märkimisväärne mõju. Livonia fondil on investorite, sealhulgas enamuse Eesti pensionifondidega, kokku lepitud paindlik investeerimismandaat, mis võimldab teha nii  enamus- kui vähemusosalusega investeeringuid, suuruses 5 kuni 15 miljonit eurot, laias valikus sektorites.

Erakapitali investeeringud

Livonia teeb erakapitali investeeringuid kasvavatesse, raha teenivatesse ning pika ajalooga ettevõtetesse. Vahel tehakse ka erandeid. 

«Antud investeerimisvõimaluste turg on meie jaoks väga lai ja erakapitali fondi institutsionaalne edu on turul veel tõestamata,» märgib ettevõte, tuues välja, et Eestis on jätkuvalt suured ettevõtete rahastamise vaakumid. Teates tuuakse välja, et Livonia Partnersi partner Rain Lõhmus osales osales kohaliku panganduse- ja pensionisüsteemi loomise juures.«Mõlemad sektorid arenesid ja neid saatis edu. Livonia kindel usk on, et sarnane resultaat on samuti oluline ning võimalik saavutada kohalikul investeerimismaastikul,» seisab teates.

Livonia esimeses fondis juba oli mitu ettevõtet, mille edu ja missioon sõltus otseselt keskkonda parandavate toodete valmistamisest ja teenuste pakkumisest, näiteks Freor, Thermory, Cgates, jne. Livonia järgmise fondiga lubatakse teha samm kaugemale. «Oleme endale ja enda investoritele lubanud investeerida vähemalt 10% fondi kogumahust keskkonna või seotud mõjude parandamisse. Tahame selles valdkonnas olla suuna- ja turuliidrid,» tõdetakse teates. 

Livonia Partners on Balti riikides tegutsev erakapitali investeeriv fondivalitseja, mis haldab hetkel kokku 83 miljonit eurot. Fondi asutajad on Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rain Lõhmus, ja Mindaugas Utkevičius. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles