Väiketootjate revolutsioonile kaasa aitav idufirma kaasas 9 miljonit eurot

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Kristjan Vilosius, Priit Kaasik ja Hannes Kert
Kristjan Vilosius, Priit Kaasik ja Hannes Kert Foto: Erakogu.

Eesti idufirma Katana, mis arendab tootmisettevõtete äritarkvara, kaasas ühe Euroopa tuntuima riskikapitalifondi Atomico juhtimisel 9,25 miljonit eurot. «Otse tootjalt tarbijale» trendile panustav Katana suunab investeeringu tootearendusse ja meeskonna kasvatamisse.

Katana investeerimisringi juhib Skype'i ühe asutaja, rootslase Niklas Zennströmi riskikapitalifirma Atomico. Lisaks on kaasatud Katana varasem investor 42Cap ning tuntud Eesti ingelinvestorid nagu Checkout.com tehnoloogiajuht Ott Kaukver, Topia tootejuht ja endine Skype Eesti üksuse juht Sten Tamkivi, Pipedrive’i tehnoloogiajuht Sergei Anikin ja endine TransferWise’i personaliarhitekt Kairi Pauskar. Kokku on Katana kaasanud kapitali üle 13 miljoni euro.

Ettevõtte peamisteks klientideks on 100 000 ja 100 miljoni euro vahemikku jääva käibega tööstused üle maailma, rohkem kui pooled neist USAs. Eestis kasutavad Katana tarkvara näiteks keskkonnasõbralike postipakendite tootja Woola ja põhjamaiste moodul- ja elementmajade tootja Nord Homes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles