PRFoods jäi viimases kvartalis 200 000 euroga kahjumisse

BNS
Copy
PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela.
PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

PRFoodsi konsolideeritud puhaskahjum kahanes 2020. aasta neljandas kvartalis esialgsetel auditeerimata andmetel kolmanda kvartali 1,4 miljonilt eurolt 200 000 eurole, aasta varem teenis firma 500 000 eurot puhaskasumit.

Käive langes aasta neljandas kvartalis ehk ettevõtte majandusaasta teises kvartalis aastavõrdluses 33,1 protsenti 17 miljonile eurole. Kvartalivõrdluses oli kasv aga 33,9 protsenti, teatas PRFoods börsile.

Kulumieelne ärikasum (EBITDA) äritegevusest oli 600 000 eurot, aasta varem aga 2,1 miljonit eurot. Kvartal varem oli näitaja 300 000 euroga miinuses.

Juhtkonna sõnul ilmestas 2020. aasta teist poolaastat koroonakriisi jätkumine. Lõheliste hinnad on 12  aasta madalaimad ning võrreldes aasta varasemaga ligi 38 protsenti madalam lõhel ning 22,5 protsenti madalam forellil.

Vaktsiinide tulek annab ettevõtte juhtkonna hinnangul lootust, et tänavu teisel poolaastal võib näha mingit normaliseerumist ning nõudluse taastumist.

«2022 on kalakasvatustel kindlasti kasumlikum aasta, sest kasvatajad oskavad paremini nõudlust planeerida. Tänased kasvatusmahud olid planeeritud enne kriisi ning sellest tulenevalt on turul massiivne ülepakkumine ning enamus kalakavatussektorist toimib kas kahjumlikult või omahinna piires,» märkis juhtkond.

Kui Eesti kulubaas ning tegevus on viidud vastavusse muutunud turuolukorrale, siis Soome tegevuses toimuvad suuremad ümberkorraldused esimese kvartali jooksul. Samas on ettevõte aasta algusest suutnud vähendada Soome üksuse kulusid ligikaudu 75 000 euro võrra kuus ning näeb võimalusi veelgi suuremaks kokkuhoiuks. 

Aasta alguse tegevuse fookus ongi kulubaasi vastavusse viimine turuolukorraga, ettevõtte likviidsuse parandamine ning Baltikumis ja Skandinaavias suurem fookus kalakasvastusele kui jätkuvalt kõige perspektiivikamale osale.

Tänu vähedatud kulubaasile usub juhtkond, et suudab majandusaasta teise poolaasta ja ühtlasi kogu finantsaasta lõpetada positiivse EBITDA-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles