Ettevõtjad: peab olema selge, kelle ettepanekul ja huvides seadustesse muudatusi tehakse

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Foto: Tairo Lutter

Ettevõtjate esindusorganisatsioon Eesti Kaubandus-Tööstuskoda pöördus riigi poole ettepanekutega, mille eesmärgiks on muuta lobitöö tegemine ausamaks ning tõsta kogu seadusloome protsessi läbipaistvust ja selgust. Muu hulgas soovib koda, et õigusloome protsessis osalevad huvigrupid ning nende ettepanekud oleksid seadusloomes selgelt väljatoodud.

«On tervitatav, et Vabariigi Valitsus on võtnud suuna muuta riigivalitsemine ja otsustusprotsessid läbipaistvamaks. Lobitöö ausamaks ning selgemaks muutmisest on ka eelnevalt räägitud, kuid selles osas ei ole seni olulisi muutusi toimunud,» sõnas ettevõtjate esindusorganisatsiooni Eesti Kaubandus-Tööstukoja peadirektor Mait Palts ning lisas, et varem on teemaks olnud küll erinevate registrite loomise vajadus, kuid nende reaalne mõju protsesside läbipaistvamaks muutmisele on siiski pigem tagasihoidlik ja näiline.

Kaubanduskoda tegi justiitsministeeriumile ning rahandusminsiteeriumile saadetud kirjas ettepaneku täiendada kehtivaid reegleid nii, et kui huvigrupp räägib õigusloomeprotsessis kaasa, näiteks esitab ettepanekuid muudatuse eelnõu kohta, siis peab riik välja selgitama, keda huvirühm esindab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles