Bitcoinide koguhind tõusis üle triljoni dollari

Copy
Bitcoinid
Bitcoinid Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Krüptovaluuta bitcoin koguväärtus tõusis reedel sel nädalal nähtud peadpööritava kasvu järel üle triljoni dollari piiri

Digivääring kerkis reedel rekordilise 54 182 dollarini. See tähendab, et turul oleva umbes 18,6 miljoni bitcoini väärtus on nüüd kokku 1,002 triljonit dollarit, nähtub Coinmarketcap.comi andmeist.

«Põhjus, miks ühe triljoni dollari piir oluline on, on see, et paljud ei uskunud, et bitcoin seda saavutada võiks. Nüüd on meil reaalne arv, mis on tohutult suur ja selle ralliga liitub rohkem investoreid,» ütles AvaTrade'i analüütik Naeem Aslam.

Bitcoin on viimasel ajal tõusnud rekordkiirusel, kantuna muu hulgas mitmete suurfirmade otsustest hakata digivääringusse investeerima ja seda maksevahendina toetama.

Teisipäeval sööstis bitcoini hind esmakordselt üle 50 000 piiri. Paar päeva varem oli USA autotootja Tesla teatanud, et investeerib vääringusse 1,5 miljardit dollarit.

Läinud nädalal teatasid plaanist bitcoini investeerida ka New Yorgi pank BNY Mellon, krediitkaardihiid MasterCard ja investeerimisfond BlackRock.

USA tarkvarafirma MicroStrategy teatas, et plaanib bitcoini ostmiseks müüa vahetusvõlakirju.

Bitcoin on tormiliselt kerkinud alates läinud aasta märtsist, mil see oli väärt 5000 dollarit ja kui maksehiid PayPal teatas, et lubab oma klientidel krüptoraha kasutama hakata.

Ehkki vääringut peeti kunagi peamiselt tehnoentusiastide pärusmaaks, on see viimastel aastatel kõvasti populaarsust kogunud. Sel aastal on selle väärtus tõusnud pea 90 protsenti. Samal ajal on aga kerkinud ka hirm vääringu mullistumise pärast.

Tesla asutaja Elon Musk kaitses reedel oma firma otsust bitcoini investeerida ja vastandas seda tavalisele fiat-rahale.

«Kui fiat-rahal on negatiivsed reaalintressimäärad, oleks rumal mitte mujale vaadata,» säutsus ta Twitteris.

CMC Marketsi analüütik David Madden ütles, et tänavune bitcoini-ralli pole nii «agressiivne» kui 2017. aasta mull, mis järgneval aastal lõhkes.

«Asjaolu, et me näeme kaalutletumaid liikumisi võib olla märk, et turg on saavutamas küpsust,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles