Kaja Kallas: ettevõtjad ei saa loota täismahus riiklikele hüvitistele (5)

PM Majandus
Copy
Peaminister Kaja Kallase sõnul arutatakse piirangutest mõjutatud ettevõtete võimalikke toetusmeetmeid pealelõunal, kuid ei saa eeldada, et riik hüvitab kõike ja täies mahus.
Peaminister Kaja Kallase sõnul arutatakse piirangutest mõjutatud ettevõtete võimalikke toetusmeetmeid pealelõunal, kuid ei saa eeldada, et riik hüvitab kõike ja täies mahus. Foto: Remo Tõnismäe

Valitsus sulgeb alates esmaspäevast kaheks nädalaks spaad ja veekeskused, sest viimasel koolivaheajal suurenes nende külastatavuse tõttu viiruse levik.

Peaminister Kaja Kallas ütles valitsuse pressikonverentsil, et piirangutest mõjutatud ettevõtete võimalikke toetusmeetmeid arutatakse pealelõunal, kuid rõhutas, et kriisiolukorras on kõigil omad kohustused ja kulud kanda.

«Seda ei saa eeldada, et riik hüvitab kõik ja täies mahus. Loomulikult saame aru, et siin on tööjõuga küsimused ja me neid kompensatsioonimehhanisme arutame, aga kriisis peavad kõik oma osa kandma,» sõnas peaminister.

Kallase sõnul näitasid viimasel koolivaheajal tehtud reoveeuuringud, et inimesed läksid lastega spaadesse ja veekeskustesse ning seetõttu viiruse levik suurenes. «Koolivaheaja nädalast sõltub see, kas suudame nakatumisahelaid läbi lõigata või ei suuda.»

Valitsuskabineti nõupidamisel tehtud põhimõtteliste otsuse kohaselt hakkab toitlustusasutustes järgmisest nädalast kehtima 50-protsendilise täitumuse reegel. Lisaks peab valitsus vajalikuks rakendada toitlustusasutustes kehtivate nõuete täitmise üle sihitud järelevalvet.

Avalikuks kasutamiseks mõeldud saunades, spaades, basseinides, veekeskustes ja ujulates tohib järgmisel kahel nädalal teha üksnes sporti, kui järgitakse sportimisele kehtestatud reegleid.

Piirang ei kehti spordialaliidu võistlussüsteemis toimuvale professionaalsele sporditegevusele, sealhulgas Eesti täiskasvanute ja noorte koondiste liikmetele ja kandidaatidele ning võistkondlike alade meistriliigade mängijatele, samuti puuetega inimeste tegevustele.

Ametlik korraldus antakse valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel lähiajal.

Uudis on täiendamisel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles