Eesti iduettevõtete erakordne aasta: rekordlised käibed ja investeeringud ning uus ükssarvik

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Eve Peeterson
Eve Peeterson Foto: Startup Estonia

Eesti iduettevõtete koondkäive moodustas möödunud aastal 782 miljonit eurot, kasvades aastaga 43%. Vaatamata globaalsele koroonakriisile kasvatasid Eesti iduettevõtted nii kaasatud investeeringute mahtu kui ka töötajate arvu ja tasutud riigimakse.

Startup Estonia juhi Eve Peetersoni sõnul oli möödunud aasta Eesti iduettevõtete jaoks erakordne. «Möödunud aastal kaasasid Eesti iduettevõtted rekordmahus investeeringuid, kokku üle 440 miljoni euro ning kasvas ka investeeringuid kaasanud iduettevõtete arv. Kohalike iduettevõtete küpsust ja atraktiivsust tõestas ilmekalt ka seitsme ettevõtte müük, kus silma paistab Pipedrive, kellest sai Eesti uus ükssarvik ehk ettevõtte, mille väärtus ületab investorite silmis miljard dollarit,» rääkis Peeterson.  

Vaatamata koroonakriisist tingitud tagasilöökidele kasvatasid Eesti idusektori ettevõtted käivet 782 miljoni euroni, maksid riigile rekordmahus tööjõumakse ja jätkasid uute töökohtade loomist. «Need on numbrid ja faktid, mis tõestavad ilmekalt meie kohalike iduettevõtete väärtust, potentsiaali ning olulisust riigi majanduses,» lausus Peeterson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles