Ülevaade ⟩ Töötukassa töötasutoetuse statistika paljastab suured palgakäärid: kellele töötaja eest 1000, kellele 6000 eurot (4)

Kaja Koovit
, majandusportaali toimetaja
Copy
Kalev Cramo vs Zenit.
Kalev Cramo vs Zenit. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Covid-19 pandeemia ohjeldamise meetmete tõttu enim kannatanud Harju- ja Ida-Virumaa ettevõtete töötajate palkades on väga suured käärid, selgub töötukassa töötasu toetuste maksmise statistikast. Suurima, pea 6000 eurose toetuse töötaja kohta sai spordiklubi.

Valitsus otsustas eelmise aasta lõpus, et töötukassa kompenseerib töötasukulud nendele ettevõtjatele, kellel on töötajaid Harjumaal või Ida-Virumaal ja kelle tegevus oli erakorraliste piirangute tõttu 28. detsembrist 31. jaanuarini märkimisväärselt häiritud.  Mis valdkonna ettevõtted toetust saavad, otsustas toonane valitsus. Toetust said taotleda kõik majutus- ja toitlustusettevõtted, kelle põhitegevuse koodi esimesed numbrid on 55 või 56, samuti info ja side ning haridusettevõtted. Ehk toetuse saamiseks pidi su ettevõte kandma õiget numbrit ning olema õiges Exceli lahtris. 

Toetust makstakse Harjumaal ning Ida-Virumaal töötajaks registreeritud töötajate novembrikuu 1,5 kordse palgakulu ulatuses, kuid mitte rohkem kui 180 000 eurot ettevõtja kohta. Tuleb tähele panna, et tööjõukulu koosneb töötaja brutopalgast, millele lisandub sotsiaalmaks ning ettevõtja poole töötuskindlustusmakse.  Toetus arvutati maksu- ja tolliametiandmete alusel, nii et ettevõte ise ei pidanud numbreid esitama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles