Tuludeklaratsiooni esitamine lõi nelja aasta rekordi

PM Majandus
Copy
Kuigi tuludeklaratsiooni esitamine algas ametlikult esmaspäeval, oli sama päeva hommikuks deklaratsiooni esitanud juba 95 000 inimest.
Kuigi tuludeklaratsiooni esitamine algas ametlikult esmaspäeval, oli sama päeva hommikuks deklaratsiooni esitanud juba 95 000 inimest. Foto: Postimees

Kolmapäeva hommikuks oli tuludeklaratsiooni esitanud juba 324 000 inimest, mis on nelja aasta rekord.

Esitatud deklaratsioonidelt kuulub tagastamisele 111 miljonit eurot enammakstud tulumaksu, juurde tuleb inimestel maksta kokku 5,5 miljonit eurot. 1386 inimest olid kokku suunanud annetuseks 57 200 eurot.

Kuna tänavu on oodata enam kui 750 000 tuludeklaratsiooni esitamist, on värskete andmete kohaselt juba enam kui 40 protsenti inimestest deklaratsiooni esitanud.

Maksu- ja tolliamet kutsub inimesi mitte kiirustama, sest tuludeklaratsioone saab esitada kuni 30. aprillini ning tasub üle kontrollida, kas kõik lubatud maksuvabastused on kasutusele võetud.

Tulude deklareerimise periood algas esmaspäeval ja kestab 30. aprillini. Enammakstud tulumaksu hakatakse tagastama alates 26. veebruarist elektrooniliselt tulu deklareerinutele ja alates 19. märtsist paberil deklaratsioonide esitajatele.

Juhul kui deklaratsioon ei vaja kontrolli või ei tule esitada täiendavaid dokumente, tagastatakse enammakstud tulumaks paari nädala jooksul. Lõplik tähtaeg nii tulumaksu tagastamiseks kui ka juurdemaksmiseks on 1. oktoobril 2021.

Kannatust tasub varuda ka infotelefonile helistades ning elektroonilise deklaratsiooni esitajatel – varasem praktika on näidanud, et esimestel päevadel on koormus süsteemidele väga suur ja seetõttu ei saa kõik soovijad korraga deklaratsiooni täitma asuda.

Enammakstud tulumaksu tagastatakse tänavu suurusjärgus 156 miljonit eurot, juurde peavad inimesed maksma umbes 15 miljonit eurot. Aasta varem olid need numbrid vastavalt 189 ja 58 miljonit eurot.

Juurdemaksmise suur langus on seletatav tõsiasjaga, et töötukassa töötasu hüvitisest, mida said möödunud aastal ligikaudu 137 500 inimest suurusjärgus 256 miljonit eurot, pidas riik kohe tulumaksu täies ulatuses kinni.

Täna hommikuks oli tuludeklaratsiooni esitanud juba 324 000 inimest, mis on nelja aasta rekord❗️

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles