Tinderit ahistamises süüdistanud naine lõi uue kohtinguäpi ja sai miljardäriks (2)

Erkki Erilaid
Copy
Bumble asutaja ja juht Whitney Wolfe Herd
Bumble asutaja ja juht Whitney Wolfe Herd Foto: CAITLIN OCHS/REUTERS

Üks Tinderi asutajatest - Whitney Wolfe Herd, kes firmast skandaaliga lahkus, sai pea üleöö miljardäriks, kui viis eelmisel nädalal oma uue tutvumisrakenduse Bumble börsile.

Neljapäeval New Yorgi börsil debüteerinud Bumble aktsia oli reedeks 43-dollarilise emissioonihinnaga võrreldes kallinenud 74 protsenti 75 dollarini. Seega oli Wolfe Herdi 12-protsendilise aktsiapaki väärtus ettevõttes sisuliselt üleöö kasvanud ligi 1,5 miljardi dollarini. Vaid 31-aastane Wolfe Herd on nüüd noorim naine, kelle juhitud ettevõte on avalikult börsil noteeritud. Samuti on temast saanud üks väheseid naismiljardäre Wall Streetil, kes on oma rikkusele ise aluse pannud,  kirjutas BBC News.

Varem aitas Wolfe Herd kaasa ka maailma tuntuima kohtingurakenduse Tinder loomisele, kuid lahkus sealt suure skandaaliga, süüdistades ettevõtet ahistamises. Nimelt kasutati ettevõttes naise suhtes alandavaid sõnu ning tema kui «tüdruku» rolli Tinderi ühe asutajana ei võetud tõsiselt. Konflikt lõppes alles kohtus sõlmitud kokkuleppega ja naisele valuraha maksmisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles