Eelmise aasta eelarvemiinus ulatus 1,5 miljardini (23)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Möödunud aastal võttis riik rahandusminister Martin Helme (EKRE) juhtimisel koroonapandeemia põhjustatud kriisi seljatamiseks laenu enam kui 2,8 miljardit eurot.
Möödunud aastal võttis riik rahandusminister Martin Helme (EKRE) juhtimisel koroonapandeemia põhjustatud kriisi seljatamiseks laenu enam kui 2,8 miljardit eurot. Foto: Tairo Lutter

Rahandusministeeriumi teatel ulatus möödunud aasta valitsussektori eelarvepuudujääk 5,5 protsendini sisemajanduse kogutoodangust ehk 1,46 miljardi euroni.

«Võrreldes viimase majandusprognoosiga oli eelarvepuudujääk 1,1 protsenti SKTst ehk 286 miljonit eurot väiksem, mis tulenes oodatust paremast maksulaekumisest. Samas 2019. aastaga võrreldes oli valitsussektori puudujääk 1,49 miljardi euro võrra suurem, mis tuleb peamiselt keskvalitsusest ja mille põhjuseks on nii kriisileevendusmeetmete väljamaksete tõttu suurenenud kulud kui ka vähenenud tulubaas,» märkis rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhtivanalüütik Margus Täht.

Maksulaekumine vähenes aastaga umbes 108 miljonit eurot, lisaks laekus riigieelarvesse vähem tulu keskkonnatasudest. Samas omanikutulu teenis riik 7 miljonit eurot enam kui eelneval aastal.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles