Sõõrumaa sai konkurentsiametilt loa osta Securitase Eesti ja Läti äri

BNS
Copy
Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Sander Ilvest

Konkurentsiamet andis Urmas Sõõrumaale kuuluvale ning kinnisvara haldus-, hooldus- ja turvateenuste ettevõtteid koondavale USS Grupile loa Securitase turvateenuste äri ostmiseks Eestis ja Lätis.

17. detsembril alustas konkurentsiamet koondumise osas täiendavat menetlust, ent kiitis sel neljapäeval tehingu siiski heaks.

Novembri keskel allkirjastasid USS Grupp OÜ ja Securitas AB lepingu, mille kohaselt saab USS Grupp 100 protsendi ulatuses Securitas Eesti ja Securitas Läti turvaettevõtete omanikuks. Tehingu hind on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

USS Grupi tegevjuht Raul Parusk märkis toona, et Securitase Eesti ja Läti turvaäri ostmine kasvatab USS Grupi turvateenuste portfelli umbes kolmandiku võrra. «Pärast koondumisloa saamist on kavas Eestis USSi ja Securitase turvateenuste äri liita. Ühendatud turvaettevõttel hakkab olema Eesti turvateenuste turust üle 20 protsendi suurune turuosa,» sõnas ta.

Parusk lisas, et tehinguga siseneb USS oma turvaäriga Läti turule. Pärast Eesti konkurentsiametilt koondumisloa saamist võtab firma kasutusele ka uue ja ühise kaubamärgi.

Tehing ei too kaasa muudatusi Securitase kliendisuhetes: kõik senised turvateenuste lepingud jäävad samal kujul kehtima. Samuti ei ole USS Grupil plaanis teha lähiajal suuremaid muudatusi Securitase struktuuris või töötajaskonnas.

USS Gruppi kuuluvad valve- ja turvateenuste osutaja USS Security Eesti AS, kinnisvara hoolduse ja haldusteenuseid pakkuv Ermeesia OÜ, nutikodulahenduste ja ärihoonetele täisautomaatikalahendusi pakkuv Techno Life OÜ.

Securitas pakub Balti riikides peamiselt kombineeritud turvalahendusi, tehnilist ja mehitatud valvet, patrullteenust ning turvakonsultatsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles