Kaja Kallase majandusnõunikuks saab Ardo Hansson (18)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Eesti Panga endine president Ardo Hansson.
Eesti Panga endine president Ardo Hansson. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Kaja Kallase majandusnõunikuks saab Eesti Panga endine president, majandusteadlane Ardo Hansson.

Esmaspäevast hakkab Hansson peaministrit nõustama nii majanduse kui ka rahanduse valdkonnas, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Chicagos sündinud Ardo Hanssonil on Harvardi ülikoolist magistri- ja doktorikraad majanduses, tema lõputöö juhendaja oli Jeffrey Sachs. Aastatel 2012–2019 oli Hansson Eesti Panga president, enne seda töötas ta aastatel 1998–2012 mitmel töökohal Maailmapangas.

Hansson on olnud peaministri majandusnõunik ka aastatel 1992–1994, mil valitsusjuhiks oli Mart Laar, ja aastal 1997, kui valitsust juhtis Mart Siimann.

Coop Pank andis ennelõunal teada, et panga nõukogu liige Ardo Hansson on teavitanud panga juhatust oma soovist astuda tagasi nõukogu liikme kohalt seoses asumisega ametisse Eesti Vabariigi peaministri majandusnõunikuna, seisis börsiteates.

Hanssoni volitused Coop Panga nõukogu liikmena kehtivad 14. aprillini.

Eesti Panga endine president hoiatas möödunud aastal Jüri Ratase valitsust, et eelarveauku ei tohi liiga sügavaks kaevata, sest praegu ei näi olevat plaani, kuidas uuesti tasakaalu jõuda.

«Asi pole praegu veel võlakoormuses, Eestil on ses mõttes laenamisruumi küll. Kuid kui me harjume liialt kulutama ja puudub poliitiline tahe seda tagasi pöörata, siis jäämegi puudujääki,» ütles ta mullu Postimehele antud intervjuus.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles