Koroona-aasta lõi paadimüügis rekordi, registreeriti 1544 uut veesõidukit

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
4,5 meetri pikkune komposiitplastist kerega ning rippmootoriga vaba-ajapaat on eestlase tüüpiline eelistus. 2020. aastal registreeriti Eestis 55 kohaliku tootja Nordline paati.
4,5 meetri pikkune komposiitplastist kerega ning rippmootoriga vaba-ajapaat on eestlase tüüpiline eelistus. 2020. aastal registreeriti Eestis 55 kohaliku tootja Nordline paati. Foto: Hannes Kärsna

Paadibuumi lõppu ei paista. Eelmine aasta lõi veesõidukite registreerimises taas rekordi ning müüjate kinnitusel püsib nõudlus veesõidukite järele kõrge ka sel aastal.

2020. aastal registreeriti Eestis esmaselt 1544 veesõidukit, mida on 143 võrra rohkem kui 2019. aastal, selgub ühenduse Eesti Paat juhi Kristo Herzmanni koostatud statistikast. 

Kui eelmise aasta keskel näitas veesõidukite registreerimise statistika korraks paatide arvele võtmise langust, siis kokkuvõttes oli aasta rekordiline. Herzmanni hinnangul võis vahepealse näilise languse põhjuseks olla, et inimesed küll ostsid veesõidukeid, kuid lükkasid nende arvele võtmise liikumispiirangute ning maanteeameti sõidukiregistri teeninduspunktide sulgemise tõttu edasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles