Linnapea Kõlvart: Tallinna elanikele veeteenus lähiaastatel ei kalline

Erkki Erilaid
Copy
Mihhail Kõlvart eilsel ASi Tallinna Vesi aktsiate ostmist käsitleval pressikonverentsil.
Mihhail Kõlvart eilsel ASi Tallinna Vesi aktsiate ostmist käsitleval pressikonverentsil. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti kinnitusel Tallinna Veel teenuste hindade tõstmise plaani  lähiaastatel ei ole ning ettevõtte senisest suuremaid investeeringuid tehakse laenurahaga.

Linnapea sõnul reguleerib veeteenuse hinna kujundamist üksikasjalikult ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadus. «Veeteenuse hinna kehtestab AS Tallinna Vesi, kuid alles pärast konkurentsiametilt kooskõlastuse saamist,» selgitas Kõlvart. «Seaduses on loetletud veetootmisega seotud kulukomponendid, mille katmise peab veehind tagama. Sealhulgas peab veehind tagama põhjendatud tulukuse vee-ettevõtja enda poolt investeeritud kapitalilt.»

Linnavalitsus teatas eile, et ASi Tallinna Vesi seni suurim investor United Utilities (Tallinn) B.V. müüb oma osaluse 100,3 miljoni euro eest. Ostjad on ­Tallinna linn ja osaühing Utilitas. Tehinguga saab Tallinna linn Tallinna Vee enamusaktsionäriks: kui varem kuulus talle ligi 35 protsenti ettevõttest, siis värske ostuga saab linn kokku 52,35 protsenti aktsiapakist. Utilitasele kuulub tehingu järel 17,6 protsenti aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles