Merkel palus võlakriisi lahendamisel kannatatust

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel
Saksamaa kantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksamaa kantsler Angela Merkel palus eile Davosi majanduskonverentsil esinedes äriliidritelt kannatust, sest kriisi lahendamine võtab aega.

«Ma palun teid kõiki, kes te esindate ärikogukonda, arvestada, kuidas demokraatlikud valitsused töötavad ja võtta arvesse, et tegemist on kooskõlastusi nõudvate pikalevenivate protsessidega,» ütles ta pärast foorumi avakõnet toimunud küsimuste-vastuste voorus.

Merkeli märkused rõhutasid muutusi tema suhtumisse juba kolmandat aastat kestva võlakriisi loobudes retoorikast, mis viitas võitlusele turgude ja poliitikute vahel, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Samal ajal lükkas ta ka tagasi seisukohad, et võlakriisiga võitlemiseks oleks vaja lisaraha ning kordas vajadust vähendada võlakoormust ja suurendada konkurentsivõimet.  

«Kui me ükskord oleme sellest kriisist jagu saanud ning ma olen kindel, et me suudame selle kriisiga toime tulla, muutub Euroopa palju atraktiivsemaks,» rõhutas kantsler.

Enne kõnet kohtus Merkel eraviisiliselt mitme äriliidriga, kelle hulgas oli erakapitalifirma Carlyle kaasasutaja ja tegevjuht David Rubenstein, USA suurpanga JPMorgan Chase juht Jamie Dimon. Rubenstein ütles uudisteagentuurile, et sama seltskonnaga kohtub ka Suurbritannia peaminister David Cameron.

«Ta on kõige muljetavaldavam riigijuht,» kommenteeris võrguseadmete tootja Cisco Systems juht John Chambers. «Eravestluses oli ta isegi muljetavaldavam,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles