Ford loodab kauaoodatud täiselektrilise Mustangiga vallutada Hiina turu

Erkki Erilaid
Copy
Fordi juht James Hackett (paremalt kolmas) koos oma tiimiga Mustang Mach-E esitlusel 2019.  aasta novembris.
Fordi juht James Hackett (paremalt kolmas) koos oma tiimiga Mustang Mach-E esitlusel 2019. aasta novembris. Foto: MARK RALSTON/AFP

Mustang Mach-E jõudis USAs müüki alles paar kuud tagasi, kuid juba plaanitakse alustada selle tootmist Hiinas. Eestis saab täiselektrilist Mustangit osta ilmselt alles järgmisel aastal.

Ameerika autotootja Ford esitles oma elektrilist crossover'it Mustang Mach-E esmakordselt 2019. aasta novembris. Siis lubati, et uus auto jõuab peagi Ameerika turule ja ka Euroopas saab seda osta juba 2020. aasta lõpus. Samuti avati huvilistele võimalus vormistada 500-dollarilisi eeltellimusi.

Nii hästi siiski ei läinud ja Fordi Mehhikos Cuautitlanis asuvas tehases hakkasid uued elektriautod tootmisliinilt maha vurama alles eelmise aasta novembris. Siiani suudetakse toota vaid üle 3000 auto kuus, mis on nõudlust ja turu potentsiaali arvestades selgelt vähe. Näiteks praegune bensiinimootoriga Mustang on üks maailma enimmüüdud sportautosid, mida ostetakse ligi 150 000 aastas, ja võib prognoosida, et paljud Mustangi fännid soovivad endale tulevikus ka elektrilist mudelit. Ford Mustang Mach-E-st on oodata samuti tõsist konkurenti Teslale, kes seni on elektriliste sportautode turul konkurentidest kindlalt üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles