Piimatööstusettevõte tahab eestlaste nõukogudeaegseid harjumusi muuta (4)

Emily Bollverk
, Tarbija toimetaja
Copy
Tere D-vitamiiniga piim.
Tere D-vitamiiniga piim. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Piimatööstusettevõte Tere tegi käimasoleval aastal tavatu sammu ning tõi turule 1,8-protsendilise piima. Uue tootega soovitakse eestlaste nõukogudeaegseid harjumusi muuta. 

«Kui me vaatame muud Euroopat, siis ei ole olemas sellist toodet nagu 2,5-protsendiline piim. Eesti jaoks on see harjumus vanast nõukogude ajast. Rasva saab ju ka mujalt kätte, miks tarbida seda lisaks veel ka piimast,» põhjendas uue toote turule toomist Tere turundusjuht Katrin Tamm. Kõike muud vajalikku, nagu vitamiine, valku, kaltsiumit ja muid mineraalaineid, on 1,8-protsendilises piimas sama palju kui suurema rasvasisaldusega piimas. 

Tamm kinnitab, et kahel erineva rasvasisaldusega piimal maitsevahet ei ole. «Toodet arendades pöörasime kõige suuremat tähelepanu toote maitsele. Katsetasime erinevaid piimasid, mille rasvasisaldus jäi vahemikku 1,5–2 protsenti. Just sellise rasvaprotsendi kasuks otsustasimegi seetõttu, et pimetestil ei tehtud neil vahet,» sõnas Tamm.

Tagasi üles