Jaemüük näitas kriisiaastal kasvu

BNS
Copy
Toidukaupluste müük suurenes mullu 4 protsenti, tööstuskaupade kauplustes kasvas müügitulu 6 protsenti.
Toidukaupluste müük suurenes mullu 4 protsenti, tööstuskaupade kauplustes kasvas müügitulu 6 protsenti. Foto: Urmas Luik

Statistikaameti esialgsetel andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2020. aastal kokku ligi 7,7 miljardit eurot, kasvades püsivhindades võrreldes 2019. aastaga 4 protsenti.

Statistikaameti juhtivanalüütik Jaanika Tiigiste ütles, et kõige enam suurenes müügitulu 2020. aastal 6 protsenti tööstuskaupade kauplustes ja 4 protsenti toidukauplustes. «Müügitulu vähenes aga 4 protsenti mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes,» lausus Tiigiste pressiteates.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu 2020. aasta detsembris oli 736 miljonit eurot. Võrreldes 2019. aasta detsembriga suurenes müügitulu 7 protsenti.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes detsembris 9 protsenti. Enim ehk 30 protsenti suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes.

Rõivamüük kukkus kolinal

Müügitulu suurenes veel 18 protsenti muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ning nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga, 12 protsenti majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes, 12 protsenti kasutatud asjade kauplustes ja väljaspool kauplusi ning 2 protsenti apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes.

Müügitulu vähenes 16 protsenti tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning 4 protsenti muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad, näiteks kaubamajad.

Toidukaupade kaupluste müügitulu kasvas 2019. aasta detsembriga võrreldes 4 protsenti ning mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu 7 protsenti.

Novembriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu 13 protsenti, mis oli tavapärane, kuna detsembris toimuvad jõulude ja aastavahetuse suurmüügid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles